Fosfaatreductieplan en derogatie staan op springen

De argumenten van A-ware om niet akkoord te gaan met het fosfaatreductieplan zijn helder en leggen de zwakke plekken bloot, maar hoe nu verder? Ook de politiek en de Europese Commissie zien wat er gebeurt. Wie gaat de derogatie voor de gebruiksnormen van mest en daarmee de toekomst voor de Nederlandse veehouderij veilig stellen of moeten de voorbereidingen voor een periode zonder beginnen? 

6 December 2016|Marktflits: Herma van den Pol

6 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
jeepie 6 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/markten/video/10872564/Fosfaatreductieplan-en-derogatie-staan-op-springen]Fosfaatreductieplan en derogatie staan op springen[/url]
koeien per hectare! Opgelost!!
Gebruiker
jan e 6 December 2016
Koeien per ha - dan gewoon derogatie , wie meende groot te moeten worden heeft het quotum systeem van 1983 niet begrepen
Gebruiker
BB abonnee
kempenboer 6 December 2016
Degene die sinds 1983 niet meer aan bedrijfsontwikkeling heeft gedaan, is de laatste generatie op het bedrijf. Ik heb alle respect voor de gewoon gebleven (wat kleinere) ondernemer, maar die moeten eens ophouden tegen de grotere aan te schoppen. Zij zijn het immers die straks voor het pensioen van de wat kleinere stopper moeten zorgen.
Gebruiker
Kleine boer 6 December 2016
Oh dat is goed als ik 65 ben zal ik je ff bellen dan mag je elke maand 2000 euro naar me over maken.
Gebruiker
bertje6 6 December 2016
Jaja, respect is heel ver te zoeken bij de grote verziekers, alsof de middelgrote boerenbedrijven de kleinere boerenbedrijven (als ze willen stoppen) niet kunnen overnemen.
Grondgebonden bedrijven die hebben de toekomst en zeker voor de uitstraling naar de burger, het is toch gewoon mooi de koeien in de wei
Gebruiker
Bb 6 December 2016
Degenen die explosief gegroeid zijn na april 2015 zijn de grootste veroorzakers én hebben ook nog eens het meest baat bij de nieuwe fosfaatplannen.
Beleggers in grond ipv investeerders in productierechten (quotum) worden ook nog eens bevoordeeld. De omgekeerde wereld!!
Gebruiker
hj 7 December 2016
Bb, nee, de explosieve groeiers zijn niet de grootste veroorzakers, de duizenden bedrijven die tussen de 1 en 20% gegroeid zijn zijn de veroorzakers van de explosieve groei van de melkveestapel.
U kunt niet meer reageren.