Boerenbusiness App Journaal

Al je teeltapps bij elkaar op een verzamelplek

16 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

In het eerste Boerenbusiness App Journaal van 2015 bespreken Niels van der Boom, Techredacteur bij Boerenbusiness, en Jaap de Jong van Agro Apps het laatste nieuws op het gebied van apps. Agroapps, de verzamelplaats voor agrarische apps, heeft de top 5 van meest gedownloade apps samengesteld. De app GPS gebied opmeten staat daarbij op een eerste plaats. De akkerbouwsector blijft sterk vertegenwoordig maar, de veehouderij is bezig met een inhaalslag.

Niels van der Boom geeft een samenvatting van het Duitse 365FarmNet. Dit initiatief, met een Claas achtergrond, biedt een online dashboard. Die biedt plaats voor allerlei agrarische apps van derden. Zo is je machinepark aan je percelen en gewassen te koppelen. Alle apps putten zo uit één databron. FarmNet heeft sinds dit jaar ook een app voor de tablet en smartphone. In 2015 gaat het bedrijf ook in Nederland de interesse peilen.

Jaap de Jong bespreekt kort de grasland app van Barenbrug. Die was al als een web-based app beschikbaar, maar nu ook als een 'echte' app. De applicatie is geënt op de producten van het bedrijf, maar is ook universeel inzetbaar. Het is een naslagwerk voor het opsporen van onkruiden en het maken van een rassenkeuze bij herinzaai of overzaaien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden