Al je teeltapps bij elkaar op een verzamelplek

In het eerste Boerenbusiness App Journaal van 2015 bespreken Niels van der Boom, Techredacteur bij Boerenbusiness, en Jaap de Jong van Agro Apps het laatste nieuws op het gebied van apps. Agroapps, de verzamelplaats voor agrarische apps, heeft de top 5 van meest gedownloade apps samengesteld. De app GPS gebied opmeten staat daarbij op een eerste plaats. De akkerbouwsector blijft sterk vertegenwoordig maar, de veehouderij is bezig met een inhaalslag.

Niels van der Boom geeft een samenvatting van het Duitse 365FarmNet. Dit initiatief, met een Claas achtergrond, biedt een online dashboard. Die biedt plaats voor allerlei agrarische apps van derden. Zo is je machinepark aan je percelen en gewassen te koppelen. Alle apps putten zo uit één databron. FarmNet heeft sinds dit jaar ook een app voor de tablet en smartphone. In 2015 gaat het bedrijf ook in Nederland de interesse peilen.

Jaap de Jong bespreekt kort de grasland app van Barenbrug. Die was al als een web-based app beschikbaar, maar nu ook als een 'echte' app. De applicatie is geënt op de producten van het bedrijf, maar is ook universeel inzetbaar. Het is een naslagwerk voor het opsporen van onkruiden en het maken van een rassenkeuze bij herinzaai of overzaaien.

16 Januari 2015|Boerenbusiness App Journaal

Reageer