Virtueel de maaidorser afstellen via je tablet

In het Boerenbusiness app journaal van maart bespreken Techredacteur Niels van der Boom en Gertjan Zegwaard van Agroapps.nl de laatste ontwikkelingen op het gebied van agrarische apps. Zo heeft Claas de Lexion Product Tour app geïntroduceerd voor gebruik op tablets. Die laat je niet alleen de maaidorser in detail zien, maar geeft ook tips over het juist afstellen van de machine.

Steeds meer toeleveranciers maken gebruik van een app om producten te kunnen bestellen. Vlamings in Noord-Brabant en Heyboer in Flevoland ontwikkelde samen met een bestel app, die nu voor Apple en Android downloadbaar zijn. Kunstmestfabrikant Yara heeft een speciale Adblue app. Sta je met een (bijna) lege tank, dan wijst de app je de kortste weg naar een verkooppunt van hun Air1 Adblue.

Verschillende Nederlandse fabrikanten introduceerde op de Sima show in Parijs een nieuwe app. Zo komt Tolsma met 'Vision'. Hiermee is in één oogopslag te zien hoe de productbewaring verloopt. Ook kan de app je push notificaties sturen. Wanneer er iets dreigt mis te gaan, of wanneer Tolsma een belangrijke boodschap heeft. Zuidberg uit Ens kan vanaf dit jaar de fronthef aansturen via een app. Met je smartphone of tablet vervang je zo een dure bedieningskast. Dat scheelt je tot duizend euro. Alle instellingen zijn via de app te regelen voor meerdere werktuigen en trekkers.

12 Maart 2015|Boerenbusiness App Journaal

Reageer