Ook voor droog weer zijn nieuwe apps beschikbaar

In het Boerenbusiness App Journaal van juni bespreken Niels van der Boom, Techredacteur van Boerenbusiness, en Jaap de Jong van Agroapps weer de meest actuele en interessantste apps binnen de agrarische sector. Aanhoudende droogte houdt de sector in zijn grip. Het aanbod van apps speelt hier op in. Zo lanceerde de Oostenrijkse fabrikant Bauer hun Rainstar app. Daarmee kun je het beregeningshaspel op afstand volgen. Weerslag, van de makers van Buienradar, hebben een nieuwe weer app geïntroduceerd die nog beter moet werken.

Door droogte wordt ook de grasgroei beïnvloedt. Om deze te monitoren is eveneens een app beschikbaar: Farmgraze. Hiermee monitor je de grasgroei en vertelt de app je hoeveel voer nog beschikbaar is voor hoeveel stuks vee. Een Australische app werkt ook op deze manier.

Als laatste zijn app gebruikers altijd geïnteresseerd in de mogelijkheden om recht te rijden met behulp van een app. Een applicatie die dit kan verzorgen is de Agribus-Navi uit Japan. Die is helemaal gratis voor Android tablets te downloaden en fungeert als rechtrijhulp. Wij testte hem uit.

18 Juni 2015|Boerenbusiness App Journaal

Reageer