Recorddroge zomer in het verschiet

Met de corona lockdown lijkt ook de neerslag in lockdown te zijn gegaan, zegt weerman Robert de Vries. Lange termijn voorspellingen hebben voorlopig geen regen in de planning, we lijken dan ook af te stevenen op een recorddroge zomer. 

Vrijdag 15:30 uur|BB TV Robert de Vries

15 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
BB abonnee
mt Vrijdag 22:40 uur
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/video/10887409/recorddroge-zomer-in-het-verschiet]Recorddroge zomer in het verschiet[/url]

Stop aub met deze suggestieve bangmakerij!

Men kan nog geen 2 weken vooruit kijken, laat staan dat je nu kletst over wat voor een zomer
Gebruiker
paulusma Eergisteren 09:37 uur
We zouden ook een horror koude winter krijgen.
Gebruiker
regelbedenker Eergisteren 10:48 uur
Heel die extreme voorspellingen passen precies in het beeld wat geschetst moet worden dat het klimaat van slag is, volgens mij is alles wat er gebeurd nog steeds in de bandbreedte wat je in normaal model kunt verwachten. Maar toen de weerman Verschuren uit Aarle-Rixtel dit melde moest hij met spoed van de radio, volgens sommige mag in Nederland de waarheid niet verteld worden, maar worden we moedwillig bang gemaakt voor de toekomst
Gebruiker
Goed klompje Eergisteren 14:57 uur
we worden voor alles en nog wat bang gemaakt: 3 voorbeelden

extreem rechts: oei oei, oei zo gevaarlijk!!!
1/zie wat er is gebeurd in rusland, ddr en nu in Europa: juist...extreem links is veel gevaarlijker en de sossen, zijn er de ligt versie van. het hele klimaat gedoe, oef eindelijk afgezwakt door de corona is één hoax va de groenen/sossen

2/ corona: hadden we nu nog maar de bintjes met 40 t/ha en de tomaten met 15 kg/m2, . waarom?? er zitten, zaten in de vroegere groenten veel meer vitaminen dan in de huidige opgeblazen water zakken. diverse professoren, die monddood gemaakt zijn, bevestigen de regel

3/diezel/benzine: wat is het beste? ik denk het paard...daar heb je ieder jaar een veulen van, stront om te bemesten en dat beest verstaat nog , als het donker wordt dat je moet stoppen met werken.

Bang makerij daar is de roverheid kampioen in en zo blijven de lammetjes klaar geslacht te worden door de boze wolf: de bankiers!
Gebruiker
Gijs Eergisteren 16:57 uur
Op en door Nederland ontvangen we veel meer water dan eruit gaat. Veel water gaat via de rivieren zo de zee in. Daar moeten we wat aan doen. Een grote pijpleiding van de Rijn naar het oostelijk deel van Nederland, forse plassen aanleggen. door overheden en boeren. Een boer is al met 200m3 / ha uit de brand. De akkerbouwer kan zelf een reservoir aanleggen, een goede investering met lange termijn effecten. Hup, aan de slag en niet zo mopperen.
Gebruiker
schoenmakers 1 Eergisteren 17:14 uur
Gijs toch, iedere ha landbouwgrond voegt meer water aan de grond toe als het opneemt, het water wat over is, zeker op droge zandgronden, zakt eerst naar het grondwater toe en als het grondwater op het punt komt van de slootbodem is het zeer hoge noodzaak dat dit afgevoerd wordt, de landbouw kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gehouden en kan dus ook nooit van de landbouw gevraagd worden hier een reservoir voor aan te leggen, wat sta jij toch ver van de praktijk af, ik zou zeggen niet zo mopperen Gijsje
Gebruiker
kikker Eergisteren 17:35 uur
net uit betrouwbare bron vernomen dat de zomer van 2033 extreem nat gaat worden hou er aub alvast rekening mee.
Gebruiker
BB abonnee
plantuitje Eergisteren 18:00 uur
zoet water is het nieuwe goud daarom zetten we de Haringvlietsluizen op een kier zodat dit ook voor een groot gedeelte zout kan worden.
om zoiets te bedenken en uit te voeren moet je wel heeel lang gestudeerd hebben vroeger noemden ze zoiets kapitaalvernietiging
Gebruiker
BB abonnee
Leo Eergisteren 19:01 uur
Welnee, slechts n lapmiddel
Gebruiker
BB abonnee
Ook een boerin Eergisteren 19:41 uur
Plantuitje, klopt wat je schrijft. En nu bijna iedereen hard roept dat het Volkerak niet zout moet worden, omdat er een groot tekort aan zoet dreigt, blijft de overheid bij haar reeds ingenomen standpunt. Maar beter ten hele gekeerd dan ten halve gedwaald.
Gebruiker
Kjol Gisteren 16:53 uur
Overheid is voornamelijk anti landbouw, snap dat nu toch eens!
Gebruiker
hans Gisteren 18:15 uur
Kjol, de overheid is niet anti-landbouw, maar vooral pro-landbouwperiferie.
Boeren worden gepusht (subsidies!) of gedwongen allerlei veelal overbodige investeringen te doen. Hierdoor kunnen toeleverings.bedrijven mooi hun verzinsels in de praktijk toetsen.

Aan de andere kant zorgt de overheid natuurlijk voor stijgende grondprijzen door tegen ongekende prijzen boerenland te kopen, en die verkopende boeren fiscaal "te verplichten" snel te herinvesteren in grond. Is dit anti-landbouw? Ik denk dat hierdoor (gem. grondprijsstijgingen) velen nog boer zijn die anders al failliet zouden zijn.

Gebruiker
BB abonnee
kees Gisteren 22:21 uur
Hittegolf op komst, en het moet nog zomer worden
Gebruiker
schoenmakers 1 Vandaag 08:34 uur
Beste Hans, ik zit met een heel goed en mooi perceel, wat de overheid waardeloos wil maken met hun inrichting, ben al 7 jaar bezig, vele advocaat kosten verder, en de enige mogelijkheid die me geboden word is dat ik op het perceel 100.000 minstens slechter moet worden, hoezo niet boeronvriendelijk?
Gebruiker
hans Vandaag 09:13 uur
Schoemakers, noem naam en rugnummers en dan praten we verder.
Dat geneuzel onderhand dat elke ha. wel 100.000 euris waard is ....

Om te reageren op deze video moet u ingelogd zijn.

Heeft u al een account of bent u abonnee?
Inloggen op Boerenbusiness >> Bekijk hier al onze abonnementen >>