Videoreportage

Gedupeerde Deutsche Bank krijgen hulp

25 April 2013 - 1 reactie

Donderdag vindt er in de Kamer een debat plaats over de problemen bij de banken. Hierbij komt onder meer de Deutsche Bank aan bod. Dijkgraaf, van SGP, komt nu op voor de ondernemers die klem zitten en wil onder meer af van de boeterente.

Eerder deze week kreeg de SGP al antwoorden op de vragen die ze gesteld hadden naar aanleiding van de column van Marianne Adema op de website van Boerenbusiness. Toen bleek dat de minister van Financiën, Dijsselbloem, vooralsnog het stokje bij de rechter neerlegt. Ook voor de AFM en de DNB zag hij geen kansen om in te grijpen. Letterlijk schrijft de minister: "Het is niet aan mij, maar aan de (civiele) rechter om zich uit te spreken over de vraag of een bank in de concrete omstandigheden van het geval in strijd heeft gehandeld met haar civielrechtelijke en contractuele zorgplicht." Voor hulp verwijst de minster de gedupeerde door naar de rechter.

Deutsche Bank topman Hoving liet eerder deze week aan Dijsselbloem weten voor 4.000 Nederlandse klanten, veelal kleinzakelijke en retailklanten, "een individueel passende oplossing" te zoeken. Dit na de honderden miljoenen euro"s verlies die geleden zijn door de vroegere ABN-klanten. "Voor de overige 14.000 klanten worden geen problemen verwacht", zo meldt Accountancy nieuws.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
knol 29 Oktober 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10825180/Dijkgraaf-komt-op-voor-slachtoffers-Deutsche-Bank]Dijkgraaf komt op voor slachtoffers Deutsche Bank[/url]
nou dat is niet waar want de Deutsche Bank wil met ons als 1½ jaar niet in gesprek en er is hierin al een rechtszaak geweest en nog kunnen we geen oplossing krijgen en raken nu woning en ons bedrijf kwijt en staan op straat en dan zijn wij failliet en heeft de Deutsche Bank nog niets terwijl wij gewoon al 1½ jaar willen aflossen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Voormalig SGP-leider Bas van der Vlies overleden

Nieuws Politiek

Voormalig SGP-leider Bas van der Vlies overleden

Jan Cees Vogelaar hoopt op voorkeurstemmen

Nieuws Verkiezingen

Jan Cees Vogelaar hoopt op voorkeurstemmen

'We hebben de Stikstofwet minder slecht gemaakt'

Nieuws Roelof Bisschop

'We hebben de Stikstofwet minder slecht gemaakt'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief