Agrifoto

Inside Aardappelen

Wat is de voortgang van de oogst in Europa?

28 September 2018

De aardappeloogst is in volle gang en de aardappelen worden op dit moment onder ideale omstandigheden binnengehaald.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het goede weer heeft als voordeel dat er weinig tot niets van de oogst verloren gaat en dat de aardappelen (indien van goede kwaliteit) mooi in de bewaring komen. 

Minst ver en het verst?
Een rondje langs de Europese aardappelvelden leert dat aardappeltelers in België en Frankrijk het minst ver gevorderd zijn met de oogst. Volgens de insiders zou nog zo’n 80% van de hoofdoogst moeten worden gerooid. In Nederland zijn telers beduidend verder: naar verluidt zou nog 70% in de grond zitten.

Ook in Duitsland zijn de aardappeltelers ver gevorderd met de oogst: zo'n 70% is gerooid. De telers in de deelstaat Nedersaksen zijn het verst met de aardappeloogst.

Grote stap maken
Gezien de huidige weerberichten zal er aan het einde van volgende week weer een grote stap gemaakt kunnen worden met de aardappeloogst. In die zin wordt het groeiseizoen op dat onderdeel (oogst) in ieder geval positief afgerond.

De snelheid van de aardappeloogst zorgt er wel voor dat telers die af land leveren, veel auto’s nodig hebben. Dat zal in de komende weken een flinke uitdaging blijven.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden