Advertorial

AgroConnect-symposium Data Delen

10 November 2014

AgroConnect nodigt u uit zich aan te melden voor het AgroConnect-winterseminar op Woensdag 26 november 2014. Vanaf 19:00 uur  bent u welkom in conferentiecentrum De Reehosrst, Bennekomseweg 24 te Ede (Gld).

Deze avond zijn er twee interessante sprekers die u meer vertellen over het onderwerp Data Delen:

Datauitwisseling met de overheid
Door Ric de Rooij, Plaatsvervangend Secretaris Generaal EZ, Chief Information Officer EZ. Als Hoofddirecteur Interne Organisatie verantwoordelijk voor DICTU en RVO.
De overheid is voor de land- en tuinbouw een belangrijk partij voor elektronische datauitwisseling; denk aan de uitvoering van de nieuwe GLB (eGDI, GeoToekomst), het I&R-systeem, Client Export, het ondernemersdossier. Wat zijn de EZ speerpunten richting bedrijfsleven voor wat betreft informatisering en datauitwisseling? Wat zijn de uitdagingen, wat kan efficiënter geregeld worden, waar is winst te halen, hoe kunnen bedrijfsleven en overheid hier samen in optrekken en hoe pakken we dit aan?
Dhr. De Rooij geeft namens EZ zijn visie op het delen van data als overheid en bedrijfsleven en het gezamenlijk ontwikkelen van de informatievoorziening.

Het belang van open data voor markt- en prijsprognoses
Door Kees Maas, CEO DCA (DienstenCentrum Agrarische sector), exploitant www.boerenbusiness.nl.
Boerenbusiness.nl is gespecialiseerd in prijs en marktinformatie en is een van de meest bezochte portals van agrarisch Nederland. Hoe is dit succes tot stand gekomen? Wat is voor DCA de volgende stap? Prijs- en marktdata zijn essentiële onderdelen in de bedrijfsvoering van agrarische ondernemers. Europa dreigt op achterstand te komen doordat zij nu pas marktgericht gaat produceren doordat de vangnetten van het Europese landbouwbeleid worden weggehaald. Hoe kan data ons daar bij kan helpen? Hoe belangrijk is open data voor prijs en marktprognoses? Hoe staat het met open data, wat moet er gebeuren om open data beter te regelen, zowel technisch als qua instelling van business partners?

Ter afsluiting vind eer een borrel plaats.

Kosten voor dit symposium zijn:

€ 90,- per persoon
voor VIAS-leden € 50,- per persoon

Voor AgroConnect leden is deelname gratis ( maximaal 3 personen per bedrijf)

 

U kunt zich aanmeldinen middels een Email naar dhr. Conny Graumans, Info@agroconnect.nl

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden