Fotoreportage

Bejaard aardappelgewas zucht onder droogte

26 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Middenin het groeiseizoen is Boerenbusiness benieuwd naar de stand van de gewassen. Via WhatsApp en op Twitter komen foto's voorbij van onder meer aardappelen en uien.

Een topper wordt het dit jaar niet, zo zegt een uienteler, maar tobben is misschien ook niet nodig. Alhoewel de aardappelen er niet al te best voorstaan. Gaan ze het opgeven of kunnen gunstige weersomstandigheden het gewas er nog doorheen trekken?

Heb je zelf foto's van de huidige situatie in het veld of andere interessante foto's en grappige video's? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Victoria: 25 april gepoot in omgeving Philippine. Het was volgens de inzender een vitaal gewas. Na 30 graden vorige week valt het gewas uit elkaar en heeft het dringend water nodig. De structuursporen zijn duidelijk te zien. Gele gloed over gewas. Zie ook de volgende foto.

Op dit perceel in het midden van het land geven de kopakkers en kanten van Innovator het op. Een stuk staat goed, ook al oogt het gewas als derde week augustus.

Hier twee stoelen.

Deze teler in omgeving Eenrum op het Hogeland heeft 1 meter Spunta S opgegraven. De aardappelen zijn 14 mei gepoot. Tal lijkt goed, maar op dit moment zit er nog een knol in boven de 45 mm.

Twee pollen Innovator (Achterhoek)

Twee pollen Miranda uit de Achterhoek. De teler voegt eraan toe dat de gewassen bij hem hard slijten. Bij dit weer verwacht bij binnen twee weken geen productie meer.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Ook na uiterst nat april blijft weer een achtbaan

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden