Teelt optimaliseren

Akkerbouwer toont interesse in drones

22 Maart 2018 - Kimberly Bakker - 1 reactie

Van de akkerbouwers in Nederland heeft 13,4% aangegeven (zeer) geïnteresseerd te zijn in het inzetten van drones, om zodoende hun teelt te optimaliseren. Dat blijkt uit de AkkerbouwScanner van AgriDirect.

Bij het onderzoek zijn 275 akkerbouwers ondervraagd. Daarvan geeft 12,3% aan geïnteresseerd te zijn in drones ter optimalisatie van de teelt. Dat betekent dat bijna 1 op de 7 akkerbouwers interesse toont in het gebruik van drones. Daarnaast geeft 1,1% aan zeer geïnteresseerd te zijn in het gebruik van drones.

De resultaten verschillen nogal wanneer er gekeken wordt naar de bedrijfsgrootte. De bedrijven met meer 100 hectare grond zijn het meest geïnteresseerd in het gebruik van drones (25,9%). De bedrijven die tussen de 10 en 20 hectare grond hebben, zijn juist het minst geïnteresseerd (9,5%).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
ad akkermans 28 Maart 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10877944/akkerbouwer-toont-interesse-in-drones][/url]
Er is natuurlijk veel belangstelling om dit allemaal aan boeren te leveren maar bij 4,5 cent voor de aardappelen moet je de kostprijs laag houden en niet te veel geld uitgeven aan bedrijven die allemaal ook een graantje willen meepikken.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden