Agrifoto

Inside Peen

Peenmarkt rustiger dan normaal voor Pasen

5 April 2019 - Anne Jan Doorn

De prijzen op de peenmarkt laten weinig verandering zien. Er wordt door Pasen wel iets meer verhandeld, maar toch is het in deze periode normaal drukker. De DCA-notering Peen daalt daarom licht. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-notering voor schaaltjespeen en B-peen daalt met €0,50. Daarbij laat vooral de onderkant van de markt een lichte daling zien, terwijl de bovenkant stabiel blijft op €35 per 100 kilo. De markt voor C-peen is zeer rustig en de prijs blijft onveranderd.

Drukker door Pasen
Doordat Pasen in aantocht is, neemt de drukte in de peenhandel wel wat toe. De peen wordt op het moment echter nog wel voor een te hoge prijs aangeboden. De handel is daardoor afwachtend, gezien de vraag vanuit het buitenland niet zo groot is dat hogere prijzen doorberekend kunnen worden naar de afnemers.

Daarbij speelt ook mee dat het eerste aanbod vanuit Spanje binnenkort op de markt verschijnt. Echter, door de regen in de zware kleigebieden in Spanje zou het aanbod vertraagd op gang komen. Desondanks wordt wel een goede opbrengst vanuit het land verwacht.  

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden