Shutterstock

Inside Peen

Spaanse en Franse peen kondigen zich op markt aan

3 Mei 2019 - Redactie Boerenbusiness

De peenmarkt laat in week 18 een wisselend beeld zien. De onderkant van de markt klimt weer wat omhoog nu het einde van het seizoen geleidelijk in beeld komt. Dit zorgt ervoor dat de DCA-notering Peen voor deze week een plus laat zien.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde notering voor B-peen stijgt met €1,50 naar €29,50 per 100 kilo. DCA meldt een prijsrange van €24 tot €35 per 100 kilo, wat neerkomt op een stijging van €2 aan de onderkant en een plus van €1 aan de bovenkant. De prijs voor grovere C-peen stijgt, net zoals vorige week, met €0,75 en komt uit op €32,25 per 100 kilo. Ook hier klimt de onderkant met €2. Schaaltjespeen stijgt €2 tot €30 per 100 kilo, af bedrijf.

Vanuit de handel spreekt de ene partij van 'goede, doorlopende handel', terwijl de ander het relatief gezien rustig heeft. Met de verwachting dat de handel in Nederlandse peen nog een aantal weken doorloopt en met de wetenschap dat er genoeg peen in opslag ligt, komt het beslismoment voor de langbewaarders steeds dichterbij.

Feestdagen spelbreker
Op de exportmarkt hebben exporteurs enigszins last van de feestdagen in diverse landen, zoals Dag van de Arbeid op woensdag 1 mei. Het volume van Spaanse peen dat de markt op gaat komen, neemt langzaam toe. De verwachting is ook dat Franse peen binnen een paar weken op de markt beschikbaar komt.

Volgens de exporteurs lijkt het erop dat de prijzen in de komende week nog wel op niveau blijven, maar daarna wordt het vooral voor de fijnere sortering spannend wat de prijs gaat doen.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden