Agrifoto

Inside Peen

Peenmarkt gekalmeerd, maar wat wisselvallig

17 April 2020 - Thomas Doornbos

De peenmarkt is na de Paasdagen afgelopen weekend weer wat gekalmeerd. De handel loopt rustig door en dit is ook terug te zien in de DCA-peennotering. Wel zit er wat wisselvalligheid in de drukte.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de week na de paasdagen is het normaliter altijd wat rustiger. Er is genoeg ingekocht voor deze dagen en deze partijen worden dan als eerste weer verwerkt en gespoeld. Wel zit er wat wisselvalligheid in de drukte. Bij de meeste handelaren en spoelerijen loopt het aardig door, maar er zijn ook bedrijven die aangeven weinig tot geen handel te doen. Tenminste niet in B-peen klasse I.

C-peen
Net als vorige week is er weinig tot geen handel gedaan in de C-peen. Hier kan dan ook geen DCA-notering voor worden samengesteld. Waarschijnlijk houdt de situatie rond de stilgevallen markt voor C-peen, als het gevolg van de coronacrisis, nog een aantal weken aan. De handel in C-peen komt altijd wat later in het seizoen op gang.

Vooral in mei en juni vindt er meer verwerking en handel plaats in de C-peen. De industrie neemt dan meer peen af. Het is dan ook te hopen dat de corona-maatregelen rond het einde van deze maand kunnen worden versoepeld, zodat de horeca en industrieën weer op gang komen. 

DCA-peennotering
Er is de afgelopen week handel gedaan voor rond de €21 per 100 kilo. De DCA-peennotering komt uit op €16-€24 per 100 kilo B-peen. De notering loopt wederom iets uiteen, wat wel typerend is voor de peenmarkt 2020. De markt is wat rooskleuriger voor de wat fijnere peen, hier worden dan ook de hogere bedragen in genoteerd. Voor de partijen aan de onderkant van de notering is vaak meer werk nodig. Of de kwaliteit is lager of ze zitten niet goed in de maatsortering.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden