Shutterstock

Nieuws Tereos

Tereos geeft obligaties uit om schuld te verlagen

10 Januari 2022 - Redactie Boerenbusiness

De Franse suikerproducent Tereos geeft, via dochteronderneming Tereos Finance Groupe, een reeks obligaties ter waarde van €300 miljoen uit. Zo hoopt het bedrijf de schuldenlast te verlagen.

De Franse suiker- en ethanolproducent Tereos meldt vandaag (maandag 10 januari) nieuwe senior ongedekte obligaties uit te geven om een deel van de huidige schuldenlast te verlagen. Het bedrag van €300 miljoen wordt uitgegeven via dochteronderneming Tereos Finance Groupe. De vervaldatum van de obligaties is gesteld op 2027. Eerder gaf het bedrijf al soortgelijke obligaties uit, met een vervaldatum in 2025. S&P Ratings zei kort na de release een rating van 'B+' te hebben gegeven aan de voorgestelde senior ongedekte obligaties.

De schuldenlast van 's werelds op één na grootste suikerproducent bedroeg in februari van het afgelopen jaar maar liefst €2,7 miljard. Recentere cijfers zijn nog niet bekend, die komen waarschijnlijk bij de presentatie van de jaarcijfers naar voren. De lage prijzen na het einde van de Europese suikerquota in 2017 speelt de resultaten van de groep al jaren parten. Een dalende suikerproductie helpt daar niet bij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

TereosSuiker
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden