Inside Akkerbouw

Goede vraag en prijzen voor vroege peen

12 September 2018 - Anne Jan Doorn

Er is behoorlijk wat vraag naar vroege peen, wat veroorzaakt wordt door lage opbrengsten in Noord-Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De oogst van vroege peen is op veel plaatsen naar voren gehaald, wegens het lagere aanbod en de goede vraag.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Doordat de oogst van vroege peen zo goed doorloopt, bestaat de mogelijkheid dat er een gat ontstaat in de overgang van vroege peen op bewaarpeen. De peentelers hebben dat ook in de gaten en kiezen er daarom in sommige gevallen voor om de peen vast te houden. Dat zorgt ervoor dat de prijzen licht stijgen of stabiel blijven op een hoog niveau.

De prijzen voor peen variëren van €25 per 100 kilo tot €30 per 100 kilo (grovere C/D-peen). Dat de prijzen zo lang op een hoog niveau blijven staan, is uniek. De kwaliteit van de vroege peen is over het algemeen erg goed.

Start van de oogst
De oogst is inmiddels ook aan de gang in de Flevopolders. Volgens Marc Versprille, teeltadviseur bij Delphy, lijkt de peen in dit gebied wat korter dan normaal en komt dat de opbrengst niet ten goede. Ook worden de opbrengsten beïnvloedt door (behalve de droogte) meeldauw en alternaria.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden