Paul Richard Jones / Shutterstock.com

Inside Uien

Export naar Azië verloopt volgens verwachting

8 November 2018

De export richting Azië is vergelijkbaar met vorig jaar. Van de 3 grootste Aziatische afnemers is er 1 land dat ongeveer de helft van het volume van vorig jaar afgenomen heeft. Bij de overige 2 bestemmingen neemt het volume echter fors toe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het voorlopige exportcijfer van week 42 komt uit op 21.370 ton, iets meer dan het weekgemiddelde van dit seizoen (21.197 ton). De nagekomen informatie zorgt er daarnaast voor dat het seizoensresultaat met 1.693 ton stijgt en op 339.162 ton uitkomt.

Senegal en Ivoorkust zijn wederom de grootste afnemers van de uien uit Nederland. Waar het dit seizoen veelal stuivertje wisselen is tussen deze Afrikaanse landen is het nu Senegal die op de eerste plaats staat. Het land importeerde in week 42 volgens de voorlopige cijfers 6.475 ton. Dit land wordt gevolgd door Ivoorkust (2.655 ton) en Groot-Brittannië maakt de top 3 compleet (2.074 ton).

Azië speelt een rol
De belangrijkste afzetbestemmingen in Azië zijn Maleisië, Indonesië en de Filipijnen. Deze landen kwamen aan het einde van het vorige teeltseizoen respectievelijk op de zesde, elfde en veertiende plaats uit in de lijst van beste afnemers van Nederlandse uien.

In Maleisië zijn tot nu toe fors minder uien afgenomen, vergeleken met vorige jaren. Met 7.480 ton neemt het land ongeveer de helft af van het totale volume van vorig seizoen (tot en met week 42). Indonesië en de Filipijnen maken dit verschil goed. Beide landen nemen meer uien af, waardoor het totale volume van Maleisië, Indonesië en de Filipijnen vergelijkbaar is met vorig seizoen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden