Agrifoto

Inside Uien

Het is hollen en stilstaan op de uienmarkt

29 Maart 2019

Het is hollen en stilstaan op de uienmarkt. Terwijl vorige week sprake was van een heuse opleving, is het deze week weer een stuk rustiger. Welk effect heeft dit op de noteringen?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De opleving van vorige week kwam met name door de toegenomen vraag vanuit Europa; toen meldden vooral Duitsland en diverse Oost-Europese bestemmingen zich bij de Nederlandse exporteurs. Dit zorgde ervoor dat de handelaren en verwerkers uit hun schulp kropen en zich actief op de uienmarkt begaven. Er zijn vorige week dan ook veel uien bij de telers gekocht.

Baalprijzen
Bij een aantal van die aangekochte partijen is in de prijs een bepaalde verwachtingswaarde doorberekend. De uien zijn namelijk gekocht boven de baalprijzen, in de hoop dat de baalprijzen gaan stijgen. Echter, die weten nog geen serieuze stappen te zetten.

Op het moment dat men probeert om de baalprijzen omhoog te krijgen, haken veel Europese bestemmingen af. Dit omdat er genoeg alternatieve leveranciers te vinden zijn. Het is deze week daarom een stuk rustiger op de uienmarkt.

Stijgende beursprijzen
In navolging op de opleving van vorige week zetten de regionale beurzen deze week een stap omhoog. De notering in Emmeloord valt het meeste op. De notering voor de 30% tot 60% grove uien steeg namelijk met €3,75, terwijl de notering voor de 60% opwaarts met €0,25 steeg. De categorieën noteren nu dezelfde prijsrange: €38 tot €46,50.   

Bekijk hier alle noteringen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden