Agrifoto

Inside Uien

Weinig daghandel in uienmarkt

20 September 2019

De goede weersomstandigheden van week 38 maken dat veel uien op het moment  van het land worden gereden. Het grote aanbod dat hierdoor vrijkomt, tempert echter de daghandel in uien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nederlandse exporteurs doen goede zaken, want er is verspreid over alle continenten vraag naar uien uit Nederland. Daarentegen is de vraag uit Brazilië iets afgenomen. Hoewel er nog steeds uien naar dat land gaan, is dat niet meer te vergelijken met voorgaande weken. Doordat de vraag uit Brazilië grotendeels wegvalt, hebben de baalprijzen voor grove uien een kleine daling laten zien.

Daarnaast is ook Polen vandaag de dag minder actief op de Nederlandse uienmarkt. Dit komt met name door het feit dat de eigen oogst op gang is gekomen. Bovendien zijn er in de voorgaande weken al veel uien richting Polen geëxporteerd.

Weinig actie op dagmarkt
Ondanks de relatief goede exportcijfers, worden op de dagmarkt weinig uien gekocht De oogstperiode is momenteel in volle gang, waardoor er veel aanbod tegelijkertijd op de markt komt. De verwerkers moeten nu eerst verplichtingen ophalen voordat zij nieuwe uien bijkopen. De beurs in Emmeloord gaf daarom een rustige stemming weer in de notering voor deze week.

Doordat er weinig daghandel is, staan de telersprijzen licht onder druk. Er is veel aanbod op de markt, waarvan een groot gedeelte af land verkocht moet worden. De beurscommissies in Goes en Emmeloord laten daarom deze week kleine negatieve verschillen zien in de noteringen. De 30% tot 60% grof zakt in Emmeloord naar €8 tot €9, terwijl 60% grof bleef staan op €9 tot €10,50. In Goes werd dinsdag 17 september €8,50 tot €10 genoteerd voor zaaiuien af land.

Bekijk alle noteringen hier.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden