Agrifoto

Inside Peen

Meer vraag naar grove dan fijne peen

27 September 2019 - Anne Jan Doorn

De peenmarkt is redelijk in balans, waardoor de handel op dit moment niet heel wild is. Alhoewel het areaal groter is, zijn de opbrengsten in de Europese Unie minder. Daarnaast loopt de vraag goed door. Er is meer vraag naar grove peen, dan naar fijne peen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bewaarpeen kan deze week nog profiteren van de regen. Dat is ook nodig, want de tonnen zijn nog niet zo hoog als verwacht. Doordat de telers nog wachten op extra groei, komt de oogst waarschijnlijk iets later op gang. De peen gaat momenteel voornamelijk weg voor export.

Ondanks dat de vraag niet heel denderend is, hebben spoelers wel meer werk aan de peen. Dit omdat de kwaliteit niet geweldig is. Naar de fijnere peen is minder vraag, waardoor de prijzen iets lager liggen. Voor de wat grovere B-peen ligt de prijs daarentegen hoger.

Licht stijgende prijs
De DCA-notering Peen komt voor B-peen en C-peen uit op een prijsrange van €9 tot €12 per 100 kilo. Dat is €0,50 hoger dan vorige week. De prijzen voor biopeen liggen hoger: rond de €23 tot €25 per ton. Toch is er sprake van een dalende markt, gezien er momenteel meer aanbod dan vraag is van biopeen.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden