Agrifoto

Inside Uien

Uienprijs zet niet door ondanks positieve flow

27 November 2020

De stemming onder uientelers met kwalitatief goede uien is erg goed, op korte termijn wordt verwacht hoge prijzen te kunnen realiseren. Verpakkers en handelaren laten op dit moment echter nog afweten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er kwamen deze week verbazingwekkende cijfers over de uienexport naar buiten. Volgens de voorlopige cijfers zijn er in week 45 bijna 46.000 ton uien geëxporteerd, dit is een absolute verbetering van het voorgaande exportrecord (40.730 ton). Net als in eerder gepubliceerde exportweken komt de vraag voornamelijk uit Afrika en Azië.

Stemming onder telers
De positieve geluiden vanuit de export zorgen voor veel stemming onder uientelers. Maar ondanks deze positieve stemming trekken de boerenprijzen niet door. Voor de derde keer op rij noteren alle 3 de regionale beurscommissies onveranderd. Wanneer alle noteringen naast elkaar worden gelegd, dan wordt er €18 tot €20 betaald. Daarnaast beschrijven de beurscommissies in Middenmeer en Emmeloord de markt als rustig, dit houdt in dat het aanbod groter of gelijk is als de vraag.  

Kerst vieren
Over 4 weken sluiten veel uienverwerkers tijdelijk de deuren om thuis de kerstdagen te vieren. Tot die tijd hebben alle verpakkers voldoende voorraad waardoor zij op korte termijn geen uien hoeven bij te kopen. Na de jaarwisseling neemt de vraag vanuit Afrika doorgaans af, verpakkers trappen nu op de rem qua inkoop omdat zij de ontwikkelingen vanuit de export willen afwachten.

In de baalprijzen zit deze week geen veranderingen. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden