Uwe Tillmann verlaat Vion

Dirk Kloosterboer aan het roer bij Vion Food Group

4 September 2012 - Redactie Boerenbusiness

Voedingsconcern Vion maakte krap 2,5 maand geleden bekend dat ze de zaken flink gaan reorganiseren. Uwe Tillmann bleek daarbij niet de juiste man aan het roer. Vanaf 3 september kent Vion dan ook een nieuwe CEO in de persoon van Dirk Kloosterboer.

Het strategisch plan wat Vion 15 juni naar buiten bracht om de omzet weer op te schroeven bevat veel grote ingrepen. Hierbij stelde het voedingsconcern dat een versterkte en versnelde uitvoering nodig is. "Die snelheid bleek onder leiding van Tillmann niet haalbaar", zegt Marc van der Lee, woordvoerder van Vion. "Onder Dirk Kloosterboer bijgestaan door Peter Beckers en Ton Vernaus moet die snelheid wel gehaald worden."

Tillman stond sinds 1 januari 2010 als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur aan het roer van Vion. Kloosterboer, hoofd van Vion Ingrediënt is sinds 1 januari 2010 al vicevoorzitter van Vion.

De totale omzet van de Vion Food Group steeg over 2011 met 7 procent naar 9,5 miljard euro. De stijging van de winst kon echter niet voorkomen dat het bedrijfsresultaat (EBITA) met 53 procent daalde en uitkwam op 90 miljoen euro. Het resultaat na belastingen kwam uit op 14 miljoen euro.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden