Bekendmaking volgt

Co Verdaas treedt af als staatssecretaris

6 December 2012 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Staatssecretaris Co Verdaas (Economische Zaken, PvdA) gaat donderdag zijn aftreden bekendmaken. Ingewijden in politiek Den Haag hebben dat gezegd. Het aftreden zou verband houden met een affaire rond zijn declaratiegedrag toen Verdaas gedeputeerde in Gelderland was.

Verdaas geeft om 13.30 uur een persconferentie op het ministerie van Economische Zaken.

De "bonnetjesaffaire" speelt al jaren in Gelderland. De affaire begon toen bleek dat Verdaas jarenlang ritten van zijn huis in Zwolle naar Arnhem had gedeclareerd, terwijl hij formeel in Nijmegen woont.

Het zou om honderden ritten gaan, aldus het voormalige Provinciale Statenlid Toine van Bergen. Ook declareerde Verdaas de kosten van een persoonlijke coach. Andere gedeputeerden zouden eveneens onterecht vergoedingen hebben ontvangen. Volgens de provincie had Verdaas toestemming om tot eind 2011 woon-werkverkeer naar Zwolle te declareren.

Op verzoek van zowel Van Bergen als de provincie buigt de Raad van State zich deze maand over de kwestie. De bestuursrechter moet besluiten of een interne notitie van een provincieambtenaar over de kwestie openbaar moet worden. Het provinciebestuur vindt dat het om de persoonlijke mening van een ambtenaar gaat, die hij vertrouwelijk gaf. Van Bergen denkt dat de notitie om andere redenen geheim is gehouden.

Verdaas werd op 5 november beëdigd als staatssecretaris in het tweede kabinet Rutte. Bij zijn kennismakingsgesprek met premier Mark Rutte werd niet gesproken over zijn declaratiegedrag, zei Verdaas toen na de ontmoeting.

(LATER MEER)

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Echte boer 6 December 2012
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/nieuws/algemeen/item/10816219/Co-Verdaas-treedt-af-als-staatssecretaris]Co Verdaas treedt af als staatssecretaris[/url]
Heeft zich wel snel als natuurfreak neergezet dus hier zal een boer niet slechter van worden denk ik. Hopelijk is de volgende wat minder groen.
geen pvda fan 6 December 2012
Bleker terug?
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden