Gangbaar heeft meer opvolgers

Biologische boeren hebben grote reservebank

29 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness

De meeste bedrijfsleiders van biologische bedrijven bevinden zich in de leeftijd van 45 tot 65 jaar, zo blijkt uit onderzoek van Agridirect. In tegenstelling tot de gangbare landbouw waar de leeftijd veel meer varieert. Hoewel de gangbare landbouw de meeste opvolgers kent heeft de biologische landbouw de grootste reservebank.

De gangbare landbouw kent met een percentage van 25,2 procent, tegenover 18,6 procent voor biologische het hoogste aantal bedrijfshoofden van 45 jaar of jonger. Aan de andere kant ligt het percentage bedrijfshoofden van 65 jaar of ouder met 10,1 procent hoger dan in de biologische sector waar het percentage blijft hangen op 8,5 procent.

Ondertussen staat bij 40,8 procent van de gangbare bedrijven een opvolger klaar. Bij biologische bedrijven is dat bij 4,9 procent minder bedrijven het geval. Wel kent de gangbare landbouw een vrijwel net zo groot percentage bedrijven met een opvolger als bedrijven zonder een opvolger. Bij 17 procent van de bedrijven zit nog iemand op de reservebank. Bij de biologische bedrijven is het allemaal net even beter. Daar ligt het percentage bedrijven met helemaal geen opvolger lager dan het aantal bedrijven met opvolger, hoewel het verschil minimaal is, en zitten er met ongeveer 29 procent meer potentiële opvolgers op de reservebank.

In lijn met het hogere percentage opvolgers zijn de meeste plannen voor uitbreidingen te vinden in de gangbare landbouw.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden