Combinatie van lucht en tracs

Mitas tracht wiel opnieuw uit te vinden

5 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

Bandenproducent Mitas tracht het wiel opnieuw uit te vinden met een band die gebruik maakt van lucht, maar de tractie heeft van tracs.

De PneuTrac is de naam van de nieuwe band die in ontwikkeling is bij de Europese bandenproducent. De band ziet eruit als een traditionele luchtband, maar beschikt ook over eigenschappen die vergelijkbaar zijn met rubberen tracs. Volgens het bedrijf is het ontwikkelingsproces een grote uitdaging, maar zijn eerste tests veelbelovend en de prijs van het uiteindelijke product moet concurrerend zijn met dure tracs.

Door de eigenschappen van verschillende typen banden te combineren is het tractie-rendement van de PneuTrac een stuk beter dan standaard banden. Dit zorgt voor minder slippen waardoor de operationele kosten kunnen worden verlaagd terwijl het rijgedrag stabiel is bij een lage bandenspanning.

De ondertaande afbeelding geeft het concept van de band weer, de PneuTrac is nog volop in ontwikkeling. Bezoekers van de Agritechnica in Hanover krijgen wel een voorproef van het nieuwe wiel.

Mitas PneuTrac.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

bandenMitas
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden