Eigenaren ontvlechten

Aandeelhouders verdelen Boerenbond en Welkoop

12 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De coöperaties Agrifirm en AgruniekRijnvallei en de particuliere onderneming De IJsvogel Holding gaan hun gezamenlijk bezit in de Welkoop en Boerenbond-winkels van elkaar loskoppelen. Hierbij worden Agrifirm en AgruniekRijnvallei eigenaar van de merknaam Welkoop en gaat de Boerenbond-formule naar De IJsvogel Holding.

De drie bedrijven zijn nu nog eigenaar van alle Welkoop- en Boerenbondwinkels via het gezamenlijk bedrijf Agri Retail. De IJsvogel Holding, eigenaar van Ard Malenstein, Margriet Malenstein-Tierolff en investeringsmaatschappij 5square, stapt nu uit Agri Retail en neemt daarbij ook het merk Boerenbond en de 72 Boerenbondwinkels mee. Welke bedragen hiermee zijn gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Agri Retail, dat na de ontvlechting volledig eigendom is van Agrifirm en AgruniekRijnvallei, blijft alleen het merk Welkoop voeren. De huidige Boerenbondwinkels die eigendom zijn van Agrifirm worden omgezet naar Welkoop. Met de 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels van de Abfar lopen besprekingen op welke manier zij in dit proces willen deelnemen, zo melden de bedrijven in een verklaring.

Commercieel blijven de partijen voor de inkoop en logistiek van het dierassortiment gebruik blijven maken van ‘Buying4Pets’. Voor het personeel van Agri Retail heeft deze ontvlechting geen consequenties. Zij gaan volledig voor het merk Welkoop werken, verklaren de partijen.

De afronding van het ontvlechtingsproces is naar verwachting rond 1 juli 2014, afhankelijk van goedkeuring door de betrokken Raden van Commissarissen, Ledenraad, Ondernemingsraden, banken en Mededingingsautoriteit. Met deze stap is de opdracht van de huidige interimbestuurder van Agri Retail afgerond en wordt een nieuwe directeur gezocht. Voor de tussenperiode vanaf 1 juli 2014 zorgt Agrifirm voor de directievoering, melden de partijen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Anoniem 22 September 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10850239/Aandeelhouders-verdelen-Boerenbond-en-Welkoop]Aandeelhouders verdelen Boerenbond en Welkoop[/url]
Dat het voor het personeel geen invloed heeft is onzin..... Het grootste gedeelte van het personeel is ontslagen. Sterker nog hele afdelingen zijn verdwenen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden