Grootste robotbedrijf op til

Duitse megaorder van 44 melkrobots voor Lely

25 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Lely heeft een megaorder gekregen om 44 Astronaut melkrobots te leveren aan het bedrijf Osterland Agrar GmbH in het Oost-Duitse Frohburg. Na het installeren van de melkrobots vanaf oktober tot midden 2015 wordt dit melkveebedrijf de grootste ter wereld zijn in robotmelken, zo stelt Lely in een verklaring. Met de robots kunnen op het bedrijf 2.500 melkkoeien worden gemolken.

De robot worden in zes nieuwe stallen geïnstalleerd. Het megaproject is niet de enige grote klus in de Duitse deelstaat Saksen. Het bedrijf heeft ook twee andere projecten lopen. Eén van 16 melkrobots voor 1.000 koeien en drie Juno voerschuivers. En een ander project met 21 Lely Astronaut A4 melkrobots.

Volgens Lely zijn de orders het bewijs dat met de robots grote groepen koeien kunnen worden gemanaged, waarbij veel variabelen per koe kunnen worden bijgehouden. Bij coventionele melkveebedrijven is deze vorm van individueel koemanagement vaak onmogelijk, zo verklaart het bedrijf. Bovendien lossen de robots volgens het bedrijf de problemen met beschikbaarheid van arbeidskrachten op.

Volgens Gunnar Althoff, hoofd van het Lely Center in Saksen, zitten straks drie van de vier grootste bedrijven wereld nu in ‘zijn’ regio. Osterland Agrar GmbH valt onder de Van der Velde groep, waar de Nederlandse familie Van der Velde eigenaar van is. Zij hebben agrarische bedrijven in onder andere Oost-Duitsland, Tsjechië en Oekraïne.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden