In 2014 40 miljard geïnvesteerd

Rusland pompt miljarden roebels in varkenssector

27 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Russische vleesproducenten investeren in 2014 aanzienlijk meer in de productie van varkensvlees dan in 2013. Alleen al in de tweede helft van 2014 zijn miljarden roebels in de sector gepompt, zo meldt Bloomberg.

39,7

miljard

roebel is in de Russische varkenssector geïnvesteerd in 2014

De Cherkizovo Group produceerde in 2013 158 miljoen ton varkensvlees, waarmee het de tweede varkensvleesproducent van Rusland is. Samen met Ros Agro Plc en OOO APK Agroeko sloot het bedrijf leningen voor in totaal 39,6 miljard roebel af. Dit is ongeveer 678,2 miljoen euro. De bedrijven zetten het geld in om de varkensvleesproductie fors op te schroeven. Een deel van het geleende kapitaal wordt door de overheid gedekt, meldt Bloomberg.

In vergelijking met 2013 hebben Russische varkensvleesproducenten fors meer geïnvesteerd. De binnenlandse producenten gaven in 2013 in totaal ongeveer vier tot vijf miljard roebel uit om de productie te vergroten. Dit komt overeen met 68,5 tot 85,6 miljoen euro.

De voorzitter van de Russische landbouworganisatie, Yuri Kovalev, vindt de ontwikkeling positief. ‘In 2013 nam het aantal investeringen in de varkenssector af omdat de varkensvleesimport sterk toenam. Dat in 2014 meer wordt geïnvesteerd is een gevolg van de grenssluitingen en het geeft aan dat er werk aan de winkel is voor Russische producenten.’

Naast de toenemende varkensvleesimport, daalden de investeringen in 2013 ook omdat de Russische overheid investeringen ontmoedigde door subsidies minder toegankelijk te maken. In 2014 worden subsidies weer eenvoudiger verstrekt. De Russische president Dmitry Medvedev zegde 19 september 20 miljard roebel, of 345,2 miljoen euro, toe om aan alle uitstaande subsidie aanvragen te voldoen.

Door de forse investeringen kan varkensvleesproductie van Cherkizovo, Ros Agro en APK Agroeko in met 600.000 ton per jaar stijgen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden