Fusie Belgische handelsconcerns

Monsterfusie in groenten en fruit in de maak

4 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Drie Belgische handelsconcerns in groenten en fruit onderzoeken een fusie. Het gaat om Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest. In alle bedrijven is de Belgische ondernemer Heinz Deprez de voorzitter. Met een bedrijfscombinatie, zoals de Belgen het officieel noemen, ontstaat een speler die zowel verse groenten en fruit, diepvriesproducten en consveren kan aanbieden. Met een omzet van 3,7 miljard euro wordt het beoogde fusieconcern naar eigen zeggen wereldmarktleider.

3,7

miljard

omzet hebben de drie concern in groenten en fruit tezamen

Dit heeft de raad van bestuur van Greenyard Foods woensdagmorgen bekend gemaakt. Hein Deprez, voorzitter van en aandeelhouder in Greenyard Foods, Univeg en Peatinves, laat in de verklaring weten: 'Het creëren van een gecombineerde groep met verse, diepvries- en groenten en fruit in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders. Wij zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groente- en fruitconsumptie.'

De bedrijven maken bekend dat onderhandelingen worden gestart over de waardering en de transactiestructuur. Ook wordt een gezamenlijke strategische roadmap voor de gecombineerde entiteit ontwikkeld. Er is nog geen enkel definitief besluit genomen over de mogelijke structuur van een bedrijfscombinatie, benadrukken de partijen. Of de fusie uiteindelijk doorgaat, is daardoor nog niet zeker.

Greenyard Foods verwerkt en verkoopt groenten en fruit en gebruiksklare bereidingen in diepvries en conserven. De Groep telt 2.200 medewerkers en beschikt over 13 productievestigingen in vijf landen. Univeg is een wereldwijde leverancier van verse producten, actief op het gebied van Groenten & Fruit, Bloemen & Planten, Convenience producten, Transport & Logistiek. Univeg telt  4.000 personeelsleden over vestigingen in 27 landen.

Peatinvest en haar dochterondernemingen zijn reeds 30 jaar actief in de tuinbouwsector en tellen 400 personeelsleden. De Peatinvest Groep beschikt over 9 productievestigingen in 4 landen en levert aan wereldwijde telers een breed assortiment aan substraten voor de teelt van planten, fruit en groenten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden