Dikke voldoende

Nederlander vindt dat boer het prima doet

27 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Zo. Vergeet even al die zure commentaren van de milieuridders en andere groene branieschoppers die de agrarische sector overal de schuld van geven. Want zie, met de waardering van de Nederlandse bevolking voor de agrarische ondernemer is helemaal niets mis. De boer krijgt van de maatschappij een dikke 7,6.

7,6

geeft

de bevolking de boer als rapportcijfer

Dat blijkt uit een rapportage van TNS NIPO over de maatschappelijke waardering van de Nederlandse landbouw en visserij in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. De gemiddelde waardering is hetzelfde als in januari 2014, dus de Nederlandse boer staat er goed op. Enige minpuntje alleen is dat de jongere Nederlander een beetje beter moet doorkrijgen wat de Nederlandse boer doet.

Dat bevestigt ook Sharon Dijksma, onze staatssecretaris van Landbouw, in een verklaring: 'Uit dit onderzoek blijkt opnieuw dat de Nederlander positief aankijkt tegen de rol die de agrarische ondernemer speelt in onze samenleving. Terecht! Je ziet wel dat jongeren wat minder waardering tonen dan ouderen. De sector moet dan ook blijven werken aan het behoud van maatschappelijk draagvlak.'

De rapportage is gebaseerd op een steekproef onder ruim 1000 Nederlanders. Er is een verband tussen bekendheid met de agrarische sector en de waardering: naarmate de bekendheid stijgt, stijgt ook het rapportcijfer. Mensen die zeer goed bekend zijn met de sector geven gemiddeld een 8.4, wat nog een fractie hoger is dan ruim een jaar geleden. Positief is het volk over het harde werken van de boer en de kwaliteit van de Nederlandse agrarische producten.

En goed, als we het toch over de de kritiekpunten moeten hebben. Die zijn net hetzelfde als vorig jaar en liggen op het terrein van milieu en dierenwelzijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden