Zo werkt DCA BestPigletPrice en DCA Beursprijs 2.0

4 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

DCA Groep stelt als onafhankelijke partij in de Nederlandse varkenshouderij de nationale varkensnoteringen samen. Dit zijn de DCA BestPigletPrice (biggen) en de DCA Beursprijs 2.0 (vleesvarkens en zeugen, zowel levend als geslacht). Hoe zijn deze noteringen nu samengesteld?

Zowel DCA BestPigletPrice als de DCA Beurprijs 2.0 zijn gebaseerd op input vanuit de handel (digitaal meldsysteem) en contacten uit de sector. DCA coördineert de samenstelling van de notering volgens een vooraf vastgesteld protocol. Voor zijn rol als noteerder is DCA ook officieel geaccrediteerd door het LEI.

De DCA BestPigletPrice wordt elke maandag aan het einde van de middag bekend (rond 18.00 uur), de DCA Beursprijs vrijdag aan het begin van de avond (rond 20.00 uur). Voor de distributie van de noteringen werkt DCA samen met Boerenbusiness.nl, het mediabedrijf dat ook tot de DCA Groep behoort.

Elke abonnee van een Boerenbusiness Varkens & Voer ontvangt de DCA BestPigletPrice en de DCA Beursprijs 2.0 via een sms als eerste in de sector. Bovendien is dit abonnement qua volledigheid en prijs/kwaliteitverhouding toonaangevend in de sector. Wilt u ook de DCA BestPigletPrice en de DCA Beursprijs 2.0 direct ontvangen? 

 

Informeer mij over het marktabonnement Boerenbusiness Varkens & Voer Pro

 

De DCA BestPigletPrice en de DCA Beursprijs 2.0 worden volgens de volgende methodiek samengesteld: DCA-Noteringen methodiek.pdf

Specificatie DCA BestPigletPrice notering

Specificatie DCA Beursprijs 2.0 geslachte varkens notering

Specificatie DCA Beursprijs 2.0 levende varkens notering

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden