Uitbreiding Noord en Midden Nederland

Drie nieuwe partners in Agrofoodcluster

9 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Drie bedrijven zijn dinsdag 8 maart toegetreden tot het open consortium Agrofoodcluster. Dit zijn Hogeschool Van Hall Larenstein, Cogas Tech en Verbruggen Palletizing Solutions. AFC promoot de open teelten.

‘Met deze groei kunnen we de open teelten beter op de kaart zetten’, zegt AFC-directeur Cor van Veldhuijsen. ‘De samenstelling van deelnemende bedrijven wordt steeds diverser. Van Hall Larenstein heeft twee vestigingen in Leeuwarden en Velp. Daarmee kunnen we het netwerk in het noorden en midden van Nederland uitbreiden. Dat is ook de reden waarom VHL contact met ons heeft gelegd.’

De ervaring van Cogas Tech ligt vooral in de glastuinbouw. Van Veldhuijsen hoopt dat er kennis tussen beide sectoren kan worden overgedragen met de samenwerking. Ook familiebedrijf Verbruggen wil graag meewerken aan een brede samenwerking en is bovendien internationaal actief.

Het Agrofoodcluster promoot de open teelten en tracht investeringen te stimuleren. Hierdoor kan beter worden geanticipeerd op marktontwikkelingen waardoor de concurrentiepositie hopelijk kan worden verstevigd. Het werkt nauw samen met onderwijs, onderzoek en ondernemers om de partijen dichter bij elkaar te brengen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden