Aandelenovername Aveve

Toeleverancier Alliance in Belgische handen

14 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

Groep Aveve, een groep met veel agrarische toeleveranciers, heeft alle aandelen van Alliance Groep uit Nieuwkuijk overgenomen. Dat vond op 11 oktober plaats, zo maakte Alliance donderdag 13 oktober bekend. Voor Nederlandse klanten verandert er voorlopig niets.

Aveve wil graag uitbreiden in Nederland en heeft al bedrijven in ons land, maar ook in Duitsland. Alliance wil na overname als een zelfstandig bedrijf onder eigen identiteit verder. Dat past bij wat de nieuwe eigenaar zoekt. In Nederland wijzigt voor de relaties niets, zo meldt het bedrijf op haar website. De huidige directeur, Leo van Dueren den Hollander, blijft in zijn functie.

In België gaat Alliance verder als Agricamp

Joris van Campfort, directeur van Alliance Agro BVBA – de Belgische poot van Alliance – gaat vanaf 1 januari 2017 zelfstandig verder onder de naam AgriCamp op de Belgische markt. De samenwerking tussen Alliance en Agricamp blijft wel behouden.


Alliance heeft dertig medewerkers en is ondermeer actief als toeleverancier voor de akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, akkerbouw, fruitteelt, sierteelt en veehouderij. Het heeft vestigingen in Nieuwkuijk (Noord-Brabant) en het Belgische Dessel. Het werkgebied is Noord-Brabant, Noord-Limburg, Gelderland, Zuid-Holland, Zeeland, de Noordoostpolder en de Belgische Kempen.

Groep Aveve heeft haar hoofdzetel in Leuven. De groep telt in totaal 50 bedrijven in België en het buitenland. De jaaromzet bedraagt 1,3 miljard euro. De bedrijven die onder Groep Aveve vallen zijn zeer breed agrarisch georiënteerd op het gebied van zaaizaden, gewasbescherming, landbouwmechanisatie en diervoeders maar bijvoorbeeld ook biobrandstoffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden