Innovatie aanjagen

Tom Vilsack geeft extra geld aan kleine boeren

31 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

Tom Vilsack, Landbouwminister van de VS, heeft vlak voor de Amerikaanse verkiezingen nog even 54 miljoen dollar ter beschikking gesteld om kleine boerenbedrijven te helpen met innovatie.

Vilsack wil hiermee de economie op het platteland ondersteunen en de innovatie in de landbouwsector bevorderen. Het ministerie investeert in 325 projecten middels het Value Added Producer Grant Program dat al enige tijd bestaat.

Geld moet in eigen agrarische gemeenschap besteed worden

‘De regeling is bedoeld zowel voor beginnende boeren als veteranen op agrarisch gebied. Belangrijk is dat boeren met deze subsidie nieuwe productlijnen kunnen ontwikkelen, innovatie kunnen toepassen en hun inkomen kunnen vergroten. De subsidies hebben ook als doelstelling dat het hogere inkomen dat de begunstigde boeren krijgen, zo veel mogelijk wordt uitgegeven binnen de eigen agrarische gemeenschap. Daarmee willen we de trend ondersteunen dat het platteland van de Verenigde Staten een economische comeback maakt. De werkloosheid in de gebieden buiten de grote steden is op het laagste niveau sinds 2008. Het inkomen is afgelopen jaar met 3,4 procent gestegen,’ zo heeft Vilsack laten weten.

​Vilsack is populair bij veel boeren in de Verenigde Staten, ondanks het feit dat hij een Democraat is en veel agrarische ondernemers Republikeins stemmen. Hij dankt zijn populariteit mede aan zijn vurige betogen voor de landbouwsector.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden