Nek aan nek race CDA en SGP

Verkiezingscampagne SGP slaat aan onder boeren

14 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 10 reacties

In de strijd om de boerenstem gaat de SGP aan de leiding, samen met het CDA. De twee zijn in een nek-aan-nek race verwikkeld om de koppositie. Op dit moment voert de SGP met 29 procent van de stemmen de lijst aan. 

SGP Landbouwwoordvoerder Elbert Dijkgraaf profileert zich nadrukkelijk als de pleitbezorger van de boeren, gehuld in overall op een verkiezingsposter. Dijkgraaf tweette dit weekend dat hij staatssecretaris Van Dam graag als opvolger van PvdA fractieleider Diederik Samson ziet, die terugtreedt nu Lodewijk Asscher door de partij is verkozen tot de nieuwe voorman.

Graus krijgt de lachers op zijn hand

Dijkgraaf is het vertrouwen in de onderhandelingen die Van Dam met Brussel voert over het behoud van de derogatie verloren. Daarin staat hij niet alleen. Samen met Jaco Geurts van het CDA dient Dijkgraaf vaak moties in die de belangen van de agrarische sector dienen. Soms staan ze ook alleen. Want het stemgedrag van de nummer drie in de peiling, de PVV, is een stuk minder voorspelbaar en vooral afhankelijk van de opvattingen van hun woordvoerder landbouw, Dion Graus. De PVV is misschien wel de grootste klimaatscepticus in de Tweede Kamer, maar op het gebied van dierenwelzijn is Graus kritisch. Tijdens het laatste Tweede Kamerdebat over het fosfaatrechtenstelsel kreeg Graus regelmatig de lachers op zijn hand met zijn kolderieke optreden.

De regeringspartijen VVD en PvdA scoren verhoudingsgewijs slecht in de peiling. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen was de VVD nog de grootste. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
10 reacties
B. Kok 14 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/algemeen/artikel/10872623/Verkiezingscampagne-SGP-slaat-aan-onder-boeren-]Verkiezingscampagne SGP slaat aan onder boeren[/url]
Dit is niet nieuw ! De SGP heeft altijd de belangen van onze boeren op het oog gehad. Ook als er geen verkiezingen zijn.
De CDA doet weliswaar hun best, maar kunnen van de SGP veel leren !
H. 14 December 2016
Gedraagt de SGP zich niet te populair..........? Zijn ze wel realistisch?
Kasteelrund 14 December 2016
Juist H.! Ik zie regelmatig standpunten van de SGP die er bij de boeren "in gaan als koek", maar nooit waargemaakt kunnen worden doordat er afspraken zijn gemaakt met Brussel. De SGP kan deze afspraken nooit om schoffelen, ook al zouden ze de grootste partij worden! De boeren SGP-stemmers konden wel eens "van een koude kermis thuiskomen".
BK 14 December 2016
Geef eens een onderbouwing van die koude kermis?
Elbert Dijkgraaf 14 December 2016
Ben ook benieuwd naar koude kermis. Er moeten nieuwe afspraken gemaakt worden met Brussel. Dus zijn er kansen. Maar dan moet je er wel met een goed verhaal heen gaan. Laat koude kermis niet komen door te weinig inzet en motivatie.
Maxxum 14 December 2016
Luister hier maar naar Graus zijn verhaal voor het fosfaat debat tijdens debat landbouwbegroting

https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/begroting-economische-zaken-onderdeel-landbouw-en-natuur-6?start=13374
Maxxum 14 December 2016
Precies Elbert, we moeten ons niet bang laten maken er is gewoonweg geen probleem. Dat probleem ligt in Den Haag die lullen niet voor spullen!!!
Hannes 14 December 2016
Is jammer voor ons boeren dat de SGP zo klein is heb altijd het idee dat ze de boerenstand een warm hard toedragen, Ik kan geen andere partij vinden waar ik dat ook heb.
Achteraf is het toch realistisch waar ze voor staan -Griekeland niet in de EG tegen invoering van de Euro-Deze dingen hadden ons veel ellende bespaart.
Bietepunt 15 December 2016
SGP is de enige partij die tijdens de algemene beschouwingen uitgebreid stil heeft gestaan bij het belang van de landbouw. Door het CDA werd er geen woord aan gewijd. Als je beperkte spreektijd hebt zeg je alleen datgene wat je in en op je hart draagt. Daar hoort blijkbaar voor het CDA de landbouw niet meer bij. Laat staan dat ze het ooit in zullen brengen bij een formatie. Onder CDA kabinet is het ministerie van landbouw afgeschaft.
J Dijkstra 16 December 2016
In de strijd om de Boerenstem begrijp ik niet;; die 3 % van de boertje pesten. Dat is minstens 4 % teveel voor die Balkon stemmers
jan 17 December 2016
ik draag de SGP al jaren een warm hart toe zijn eerlijke mensen doen wat ze zeggen Daar hebben we in ons land te weinig van
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden