Inside: Mestmarkt

Ondanks nattigheid dalen mestprijzen nu toch

23 Maart 2017 - Esther de Snoo

De afgelopen week hebben loonwerkers en intermediairs meer mest kunnen uitrijden dan deze week. Toch kunnen de ophaalbijdragen eindelijk dalen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De regen van het afgelopen weekend en die van het begin van deze week, heeft het uitrijden van mest op veel plaatsen stilgelegd. Een enkele intermediair of loonwerker heeft geprobeerd om te kijken wat er eventueel wel mogelijk was, maar kwam vast te zitten of kwam er snel achter dat het trekken van diepe sporen niet helemaal de bedoeling is.

Alleen op grasland
Per saldo betekent dat, dat de meeste loonwerkers en intermediairs pas in de loop van donderdag (23 maart) hun uitrijdactiviteiten van mest weer kunnen oppakken. Opvallend daarbij is dat het uitrijden vooral op graspercelen plaats vindt. Het uitrijden van mest op bouwland staat nog op een laag pitje.

 


Zorgen om nat bouwland
Deze situatie doet denken aan het voorjaar van 2016. Enkele loonwerkers of er intermediairs geven aan zich zorgen te maken dat er niet een vergelijkbare situatie ontstaat als vorig jaar. Toen gooide regen ook voortdurend roet in het eten, waardoor menig akkerbouwer uiteindelijk koos voor kunstmest op de graanpercelen en niet meer voor dierlijke mest. 

Gunstig weer verwacht
Echter, de weersvoorspelling tot einde week 13 is gunstig. Het merendeel van de mestopslagen zitten vol. Loonwerkers en intermediairs hebben het maximale gedaan aan logistiek voorwerk. De ophaalbijdragen kunnen dalen omdat de verwachte uitrijmogelijkheden van mest toe zullen nemen.

Wilt u weten hoeveel en in welke gebieden de prijzen zijn gewijzigd, klik dan hier

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden