Droogte tot de herfst

Beperking op waterverbruik in Noord-Frankrijk

20 Juli 2017 - Redactie Boerenbusiness

Het neerslagtekort in het noorden van Frankrijk wil maar niet afnemen. Dit komt vooral door de sporadische regenbuien van de afgelopen weken. De overheid in Noord-Frankrijk verwacht dat het, in ieder geval tot de herfst, niet veel beter zal worden. Daarom worden er beperkingen gesteld aan het waterverbruik in Noord-Frankrijk.

De departementen Nord en Pas-de-Calais hebben woensdag 19 juli de noodmaatregel ingevoerd om zo verdere schade aan de natuur te voorkomen. De maatregel is in overleg met boeren en de industrie genomen. Verder moet de maatregel ervoor zorgen dat de watervoorraden niet compleet leeggehaald worden. 

10

procent

minder waterverbruik

Waterverbruik verminderen
Concreet betekenen de beperkingen van de Noord-Franse overheid dat er aan de boeren en aan de industrie gevraagd wordt om het waterverbruik met circa 10% te verminderen. Voor de agrarische sector betekent dit ook er een verbod komt op beregenen in de heetste uren, van 11:00 tot 17:00 uur.

Niet alleen in het noorden van het land, maar ook in het oosten zijn veel percelen droger dan normaal als gevolg van de langdurige droogte. Onderstaande video van France3 laat zien dat aardappeltelers in de Elzas hun gewassen geel zien worden.


 

bron: Meteo France

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden