In Utrecht en Zuid-Holland

Subsidie beschikbaar voor boereninnovaties

21 Augustus 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

Boeren in de provincies Utrecht en Zuid-Holland, die willen investeren in innovatie en modernisering, kunnen vanaf maandag 21 augustus een subsidie krijgen. De regeling is open tot medio oktober 2017. 

De provincies Utrecht en Zuid-Holland willen met deze regeling boeren stimuleren om duurzame investeringen uit te voeren, die een meerwaarde hebben voor het bedrijf. De subsidie wordt opengesteld in het kader van het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). De overige provincies hebben geen openstelling (meer).

De provincie Utrecht financiert deze subsidie en stelt in totaal €1 miljoen beschikbaar. Zuid-Holland heeft €3 miljoen beschikbaar gesteld. 

De subsidie is maximaal 40% van de kosten

Wanneer komen boeren in aanmerking?
De investering komt in aanmerking voor subsidie wanneer het voldoet aan een aantal thema’s. Deze thema’s zijn: het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen en marktconcepten, beter beheer van productierisico’s en verbetering van het dierwelzijn en diergezondheid. Daarnaast komen ook maatregelen die leiden tot een geringer grondstofgebruik en gesloten kringlopen in aanmerking.

Hoogte subsidie
De subsidie is maximaal 40% van de kosten die in aanmerking komen voor subsidie. Deze kosten bedragen minimaal €25.000 en maximaal €100.000. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de kosten daarom tenminste €62.500 bedragen. Bij meerdere investeringen (tot maximaal 3) is de investering per onderdeel tenminste €20.000.

Aanvraagperiode
Subsidie kan worden aangevraagd in de periode van 21 augustus 2017 tot en met 20 oktober 2017 in de provincie Utrecht en in Zuid-Holland tot 18 oktober. De aanvraag kan worden ingediend bij RVO.nl.

Beoordeling aanvraag
De aanvraag wordt beoordeeld op basis van een aantal criteria. Dit zijn effectiviteit, hoe innovatief een product is, de kosteneffectiviteit en ook de kans op succes. Aan deze criteria worden punten toegekend. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten tenminste 18 punten worden behaald.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden