ASR stelt extra eisen

Verzekeringspremie asbestdaken torenhoog

5 Oktober 2017 - Clarisse van der Woude - 21 reacties

Boeren en tuinders, die een milieuschadeverzekering (MSV) bij ASR hebben en een asbestdak moeten uiterlijk in 2020 een saneringsplan hebben opgesteld. Doen ze dat niet, dan is schade door asbest niet langer verzekerd. Dat meldt AMweb.

De verzekeraar laat weten dat in de 3 jaar daarna alle asbest van de verzekerde objecten verwijderd moet zijn. Dat is eerder dan de wet voorschrijft. Daarnaast gaat ook de premie van de verzekering een aantal keer over de kop. ASR schrijft dat het wordt geconfronteerd met een stijging van de schadelast. Verwacht wordt dat die stijging in de toekomst doorzet. "Daarnaast worden er extra kosten gemaakt bij de behandeling van schades met asbest."

Voor sommige boeren gaat premie 12 keer zo duur worden 

Substantiële premietoeslag
Voor de verzekeraar reden om een substantiële premietoeslag voor asbest te rekenen. Hoeveel 'substantieel' is kan de verzekeraar niet zeggen. Dat hangt onder meer af van de hoeveelheid asbest op het terrein. Uit het schrijven aan adviseurs valt op te maken dat voor sommige boeren de premie de komende jaren 12 keer zo hoog wordt.

Voor een hoeveelheid tot 200 vierkante meter geldt een toeslag van €250 per jaar, tot 1.000 vierkante meter is die €1.250 en tot 2.000 vierkante meter betalen klanten €1.500. Bij een groter asbestoppervlak maakt ASR een premieberekening op maat.

Extra eisen
Naast een hogere premie, stelt ASR voor voortzetting van de MSV extra eisen. Uiterlijk 1 jaar na de volgende vervaldatum, per 2019 of 2020, moet een asbestinventarisatie zijn uitgevoerd en een door de klant ondertekend saneringsplan zijn ingediend. Dat asbestsaneringsplan heeft een looptijd van 3 jaar.

De asbestdekking van de MSV loopt na die tijd af, per 2022 of 2023 dus. Dat is 1 à 2 jaar eerder dan dat de overheid verplicht. In 2024 zijn asbestdaken verboden. Zodra klanten hun asbest hebben gesaneerd, vervalt de premietoeslag. Nieuwe klanten vraagt ASR direct om een asbestsaneringsplan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
21 reacties
dakhaas 5 Oktober 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10876087/verzekeringspremie-asbestdaken-torenhoog][/url]
een stelletje schooiers zijn het daar bij ASR.
vanplateringen 5 Oktober 2017
Het is sowieso schandalig dat de roverheid dit verplichten kan. Als zij dit eisen dan moeten ze er ook voor betalen. Ik doe in ieder geval niks, simpel omdat er geen geld voor is wat voor de meeste boeren en particulieren geldt. Niemand moet saneren en het op een rechtszaak aan laten komen, desnoods tot aan het Europese hof aan toe. Maar er zijn altijd van die boeren die braaf alles doen wat die ambtenaren zeggen, bange schijterds, en dus verliezen we uiteindelijk allemaal.
Joop 5 Oktober 2017
Kansloos figuur ben je. Lekker niks doen. Nee dan ben je goed bezig.
bep 5 Oktober 2017
Niets doen is niet goed maar alles maar doen wat er gezegd wordt of gedaan moet worden is zeker niet normaal . maar nederland verandert en daar moet nu van alles.
Boerin 5 Oktober 2017
De overheid heeft erg geluk met het feit dat verzekeraars ineens aan alle kanten asbest gaan uitsluiten van de dekking of er gigantische premieverhogingen voor gaan berekenen. Dit zorgt ervoor dat een boel mensen alsnog eerder gaan saneren.
john 5 Oktober 2017
slaat nergens op....

Is de kans dat er schade aan een dak komt zoveel toegenomen? de opruimkosten nemen eerder af dan toe en de overheid heeft al een datum gesteld, daar hoeft de verzekeringsmaatschappij toch niets meer aan te doen dan? Beetje lariekoek om zo nog even een paar jaar boertje te pesten.
Jan 10 5 Oktober 2017
Dat noemen ze misbruik maken van de situatie.
Boer Joop 5 Oktober 2017
Mijn asbest dak is nog prima waarom eerder verwijderen dan nodig ? Geldverspilling dan maar lekker niet verzekeren Oplichters zijn het.
Paul 5 Oktober 2017
Zo zullen er veel onverzekerd raken.
Als ze de voorwaarden veranderen kun je gewoon opzeggen.

Waar halen we het geld vandaan ?
Opzeggen is de enige optie.
Abonnee
krulstaart 5 Oktober 2017
In Belgie kun je asbest nog gewoon zelf met schop, bezem en kruiwagen opruimen. Misschien ook niet goed maar geeft wel aan hoe ver de roverheid hier in Nederland doorgedraaid is.
veziekeringsagent 5 Oktober 2017
De grootste agrarische bank voor agrarisch Nederland voorheen boerenleenbank, had vorig jaar al sneaky gemeld dat achterstallig onderhoud niet meer verzekerd word (dus asbest) heb daarna succesvol premieverlaging aangevraagd voor mijn gebouwen.(ze hoeven nu helemaal geen dak uit te keren) Vreemd dat je hier zelf achteraan moet, Persoonlijk wacht ik wel zolang dat ze het dak in beslag komen nemen mbv de mobiele eenheid.
jos 5 Oktober 2017
Recentelijk hebben we een dak gerenoveerd wat een poppenkast. En wat een kosten. En dan te bedenken dat destijds deze golfplaten goed waren er mankeerde niets aan . Ik voel mij bedonderd door deze regelgeving.
Horige 5 Oktober 2017
Is er nog een maatschappij die zich niet gek laat maken en nog tegen normal tarief asbest wil verzekeren?
Johan 6 Oktober 2017
Het is drastisch, inderdaad, maar als je een familielid dood hebt aan asbestose, een neef van me, eerst een halve long weggenomen en op een paar jaar dood, ja, dat is wel eens wat anders hé.
Johan 6 Oktober 2017
En daarbij, ik stel vast dat mijn asbestdak gewoon afschilfert. Het wordt gewoon elk jaar een beetje dunner. Ik vraag me af waar al die kleine schilfertjes naartoe zijn...
verziekeringsagent 6 Oktober 2017
Ja Johan, maar wij hebben het asbest met goedkeuring van gemeente en overheden erop geplaatst nu het achteraf in 1993 gevaar zou kunnen opleveren had men dit met geringe kosten moeten terugnemen. Nu verdient de regering er ook nog aan met hun zogenaamde subsidie maar wel 21% btw voor verwijderen nieuw plaatsen en storten. Het leven zit vol gevaren verkeer, roken, vuurwerk, oplosmiddelen
Abonnee
Vrij grof 6 Oktober 2017
Ruim die troep toch op, we weten allemaal al 25 jaar dat dit er aan zat te komen dus voldoende tijd gehad om te reserveren.
Als er niets gebeurt met zo een dak is er niets aan de hand maar owee bij brand / storm o.i.d.
Aan de andere kant sterven er meer mensen aan kanker van het roken dan van deze troep.
vanplateringen 6 Oktober 2017
Vrij grof, opruimen prima, maar ik kan het niet betalen, jij waarschijnlijk wel. Ik verdien wel veel alleen krijg ik het niet in de portemonnee.
Tonnis 6 Oktober 2017
Wij hebben 3 stallen gesaneerd, begin volgend jaar nog de werktuigenloods en dan zijn we klaar. Het geeft ons in ieder geval een goed gevoel. We hadden liever wat anders met het geld gedaan.
Met het oog op de toekomst, leek het ons goed om dit te doen.
veziekeringagent 6 Oktober 2017
Het inpandige asbest de enige gevaarlijke soort mag gewoon blijven zitten dat komt bij brand nl niet vrij. Het meeste komt vrij tijdens het saneren (wind)tenzij je er een loods omheen bouwt. Vanwege gezondheidsreden wil ik niet saneren de saneerders beschermen alleen zichzelf.
jos 6 Oktober 2017
Dat de oude asbestplaten er af moeten heb ik steeds meer begrip voor .Daarom hebben we ook een gedeelte gedaan, ca. 75 % .En ik dacht dat ik er klaar mee was. Maar niks hoor Ook platen waar 98 opstaat en NT blijkt bij nader onderzoek toch asbest in te zitten. Dat is gezellig.
Edith Bal Verbeek 24 Oktober 2017
Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in asbest inventarisatie. Wij staan de boeren graag bij in het in kaart brengen van het asbest. Beter nu dan op het laatste moment want dan zijn de rapen echt gaar zeker als de premie buitensporig stijgt. De investering is het dan ook meer dan waard. Om het nog maar niet over de gezondheid te hebben dat al sinds 1993 bekend is. Zoveel doden per jaar is het toch niet waard om het asbest niet te verwijderen. Wij zijn bereikbaar op 0885013800. Meldt u met een aantal dat drukt automatisch de kosten.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden