Besluit ministerie

Ophokplicht vrijdag deels opgeheven

27 Maart 2018 - Anne Jan Doorn

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft bekendgemaakt dat de ophokplicht vanaf vrijdag 30 maart deels wordt opgeheven. De opheffing geldt voor 6 van de 20 regio’s.

In het oosten van Overijssel, Gelderland en Brabant en in heel Limburg mag het pluimvee vanaf vrijdag 30 maart weer naar buiten. De voorwaarde voor de opheffing is wel dat de vogelgriepsituatie in Nederland ongewijzigd blijft. Voor de overige regio’s blijft de afscherm- en ophokplicht van kracht.

Geen risico
Voor de bovenstaande regio’s wordt de ophokplicht ingetrokken, omdat ze weinig tot geen risico geven op de insleep en verspreiding van vogelgriep. Er zal daarnaast nog gekeken worden naar een regionale afbouw en medio april wordt een nieuwe beoordeling verwacht.

Het vervoersverbod dat werd ingesteld wegens vogelgriep op een pluimveebedrijf in Oldekerk (Groningen), wordt tevens vrijdag 30 maart ingetrokken.

Bekijk hier de kaart met de regio's.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden