Subsidie van €17,5 miljoen

Budget verwijderen asbestdaken verhoogd

6 April 2018 - Kimberly Bakker - 1 reactie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het budget voor de subsidieregeling 'verwijdering van asbestdaken' voor 2018 verhoogd. Het bedrag gaat van €11,3 miljoen naar €17,5 miljoen. Dat meldt de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Verwacht wordt dat het oorspronkelijke budget medio april uitgeput is. Echter, om de verwijdering van asbest te blijven stimuleren, is ervoor gekozen om een deel van het beschikbare budget naar voren te halen (de genoemde €17,5 miljoen). 

Verbod op asbestdaken
Deze subsidieregeling is bedoeld voor de verwijdering van asbestdaken. Dit omdat alle asbestdaken per 1 januari 2024 verboden zijn. RVO.nl meldt wel dat het verbod en de subsidieregeling alleen betrekking hebben op asbesthoudende toepassingen in daken die in contact staan met de buitenlucht (bijvoorbeeld dakbedekking van asbestgolfplaten en dakleien met asbest). 

De subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2019. In totaal is er een budget van €75 miljoen beschikbaar in deze periode. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
R sibma 6 April 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/algemeen/artikel/10878129/budget-verwijderen-asbestdaken-verhoogd][/url]
De datum van het verbod van asbest in 2024 is nog niet definitief. De journalisten branche moet wat beter hun huiswerk doen in plaats van elkaar na te praten.
Trouwens het is praktisch onmogelijk om voor deze datum alles te verwijderen,vooral met de starre,vele,onnodige,dure, regelgeving.

Vr.gr.,
R.Sibma
Jpk 9 Mei 2018
De overheid heeft in de 60 jaren asbest bestempeld als het materiaal van de toekomst nu laat de overheid de burgers bloeden zorgplicht is een wassenneus subsidie van 4.50 per vierkante meter stelt niks voor
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden