30 tot 50 millimeter neerslag

Wateroverlast legt akkerbouwwerk stil

30 April 2018 - Anne Jan Doorn

Met name in het zuiden en oosten van Nederland is opnieuw veel neerslag gevallen. Het gaat op sommige plekken zelfs om hoeveelheden van 30 tot 50 millimeter.

Doorgaans valt er in de maand april gemiddeld 40 millimeter regen, maar dat viel nu in enkele uren. De grond was over het algemeen droog te noemen, maar raakt op veel plekken nu snel verzadigd.

(Tekst gaat verder onder de tweet)

Verwachting
De regen zorgde ervoor dat telers het poten van de aardappelen uit moesten stellen. Ook voor komende nacht worden flinke hoeveelheden neerslag en een krachtige wind verwacht. Vanaf Bevrijdingsdag wordt het zonniger en warmer, zo is de verwachting.

In de provincie Limburg is circa 50 millimeter gevallen. Dat heeft tot gevolg dat de aardappelruggen deels onder water staan.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)De aardappelruggen staan deels onder water.

Boeren kiezen daarom bijvoorbeeld voor het schoonspuiten van hun machines.

(Tekst gaat verder onder de tweet)

Ook in België en Frankrijk heeft noodweer afgelopen weekend invloed gehad. Er zijn modderstromen, sneeuw en tornado’s gemeld. Een tornado zou een pluimveebedrijf in het zuiden van België verwoest hebben. Ook heeft hagel flinke schade toegebracht.

De sneeuw is goed zichtbaar op de ondergesneeuwde koolzaad.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden