Nieuws Noodweer

Opnieuw schade door regen en hagel

28 Mei 2018 - Anne Jan Doorn

Opnieuw hebben hevige regen- en hagelbuien schade aangericht aan de gewassen. Dit terwijl men op andere plekken juist graag regen wil hebben. Uit Limburg, Zeeland en Noord-Brabant kwamen berichten van extreem noodweer, met flinke hagelstenen en enorm veel regen.

In Zeeland, en de daaronder liggende kuststreek van België, viel in 2 uur tijd op veel plaatsen meer dan 60 millimeter neerslag. In de provincie Zeeland ging het vooral los in Zuid-Beveland; daar is zondagavond 27 mei meer dan 80 millimeter gevallen. Ook hebben hagelstenen, met een grootte van 2 centimeter, voor flinke schade gezorgd. Het zuiden is hiermee opnieuw het kind van de rekening.

In de provincie Noord-Brabant staan complete percelen onder water. De hoofdfoto van het artikel is een perceel met Innovators in Noord-Brabant. Niet alleen in het zuiden van het land is veel schade berokkend, maar ook in ook in Groningen en Drenthe hebben flinke regen- en hagelbuien schade aangericht. 

Droogte
De buien zijn zeer plaatselijk. Dit leidt ertoe dat in bepaalde gebieden, met name in het midden van Nederland, de droogte een probleem wordt. De weersproblemen treden niet alleen in Nederland op, maar ook op de grens van België en Frankrijk (in Picardië) is veel regen gevallen. 

De hagel heeft in Drenthe fikse schade aan de aardappelplanten veroorzaakt.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden