Jungheinrich

Aangeboden door Jungheinrich

Een heftruckongeluk zit in een klein hoekje

26 Augustus 2019

Hoe voorkom je ongelukken met heftrucks in de omgevingen waar werk en privé door elkaar lopen? Het realiseren van een verkeers- of lijnenplan is in de praktijk vaak lastig en alleen mondelinge afspraken kunnen voor onduidelijkheid zorgen. Door de heftruck uit te breiden met diverse veiligheidsopties wordt deze nog zichtbaarder, wat de kans op ongelukken verkleint. 

Hoe is het met de veiligheid van uw heftruck gesteld? Voordat u begint met het nemen van veiligheidsmaatregelen, loont het om de huidige situatie in kaart te brengen. Welke routes leggen de machines af? Waar komen voertuigen en mensen elkaar tegen en op welke punten kruisen zij elkaar? Een risicoscan kan helpen duidelijkheid te creëren. Vervolgens kunt u de balans opmaken en bepalen met welke waarschuwingssignalen u uw heftruck wil uitrusten.

Veiligheidsopties heftruck
Moderne heftrucks zijn uit te breiden met diverse akoestische en visuele veiligheidsopties. Een relatief eenvoudige optie is de BlueSpot. Dit is een blauw of rood licht dat wordt geprojecteerd op de vloer zodra de heftruck vooruit of achteruit rijdt. Het licht waarschuwt personen dat een heftruck in de buurt is.

Heftrucks van Jungheinrich zijn uit te rusten met de BlueSpot en talloze andere opties, zoals een automatische parkeerrem dat ongecontroleerd wegrollen op hellingen voorkomt, kijkspiegels, een gesloten gordel of automatische snelheidsbegrenzing in bochten. De nieuwste EFG 6-serie heftrucks worden uitgerust met addedVIEW, een systeem met vier digitale camera’s die de heftruck en zijn omgeving rondom in beeld brengen.

Een betere voertuigbeheersing
Veiligheidsopties verkleinen de kans op ongelukken aanzienlijk. Om een veilige inzet van de heftruck te garanderen, kunnen chauffeurs een heftruckopleiding volgen. Tijdens de heftruckopleiding leren heftruckchauffeurs onder meer gevaarlijke situaties in te schatten en mankementen aan de heftruck te herkennen. Uiteindelijk zorgt een goede voertuigbeheersing voor meer controle op de heftruck en daarmee voor een veiligere agrarische omgeving.

Wilt u de veiligheidsopties voor uw heftruck bespreken of uw heftruckcertificaat behalen? Kijk dan op jungheinrich.nl/boerenbusiness. Of neem voor meer informatie contact op via tel. 0172-44 67 89 of info@jungheinrich.nl.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden