Rabobank

Nieuws Ondernemen

Ledenraad Rabobank akkoord met reorganisatie

10 April 2024 - Linda van Eekeres - 4 reacties

De ledenraad van de Rabobank heeft met (iets) meer dan de benodigde 75% ingestemd met het reorganisatieplan van bestuursvoorzitter Stefaan Decraene. Volgens de bank wordt het coöperatieve karakter hiermee versterkt.

Er komen vijf regio's met elk vier directeuren: voor de klantsegmenten Bedrijven, Particulieren, Private Banking en Verzekeren. Op lokaal niveau, in de 78 lokale leefgebieden, blijft een bankdirecteur aan het roer staan. "Deze heeft een rol als bankdirecteur en is boegbeeld in de lokale samenleving", aldus de bank in een persbericht.

In de groepsdirectie vervalt per april de directeur Particulieren en Bedrijven. Dit is samengevoegd tot één directeur Retail NL. Deze nieuwe directeur is Carlo van Kemenade. Ook het managementteam (MT) Retail dat onder hem valt, is kleiner geworden.

Nieuw: Coöperatief directeuren
Wat verder nieuw is, zijn de coöperatief directeuren. Zowel in het MT Retail als in de veertien kringen gaan deze coöperatief directeuren volgens het persbericht 'aan het werk met als opdracht de ledenbetrokkenheid te versterken en de maatschappelijke impact van de bank (energie- en voedseltransitie, inclusiviteit en financieel gezond leven) te vergroten'. "De coöperatief directeuren zijn verbinders in de maatschappelijke en bestuurlijke netwerken en ondersteunen hun commerciële collega's om klanten te helpen met de transities."

Met de berichtgeving in het FD, al zou de Rabobank het coöperatieve karakter verder uitkleden, zijn ze het bij de bank niet eens, zegt een woordvoerder. Integendeel, de coöperatieve directeuren versterken de betrokken van de leden. Zij zullen ook veel actief zijn in netwerken, waaronder op provinciaal niveau. Op die manier kunnen ze volgens de woordvoerder vanuit de regio goed de behoefte van ondernemers kenbaar maken, bijvoorbeeld naar zaken als energieopslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
raboeoeoeoe 10 April 2024
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10908561/ledenraad-rabobank-akkoord-met-reorganisatie]Ledenraad Rabobank akkoord met reorganisatie [/url]
daar gaat de coöperatie. nu definitief over genomen door d66 bestuurders en een groenlinkse food en agri directeur die graag de veestapel wil laten krimpen met minimaal 30 %

met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
André 16 April 2024
Nog meer Governance naar Utrecht? De door de Rabobank directie zorgvuldig uitgekozen ledenraadsleden laten zich als makke lammeren naar de slachtbank leiden...
Zou de ledenraad geweten hebben van de op handen zijnde terugkoop van Rabo Certificaten? Op moment van schrijven; 16 April 2024 is de koers 105,26%. Het bod wat de Rabo bestuurders neerleggen is 108,5%. Zegge en schrijven 3,01% boven de huidige koers dus. Door de certificaten aan te houden heb je diezelfde 3% ook verdiend als je ze 6 maanden bewaart?!, kennen ze in België de term Jodenfooi nog niet??
Abonnee
gerard 16 April 2024
de enige die nog een landbouw hart had was de vorige voorganger van Datuma
Claas 17 April 2024
De rabo ledencertificaten zijn schijnbaar voor iedereen te koop. Lid zijn of belegger maakt niet uit.
Alleen geven die ledencertificaten niet dezelfde zeggenschap als aandelen. Ook ledenraadsleden hebben geen zeggenschap meer en daarmee is dit instituut een enorm invloedrijk instituut geworden dat door een vriendenclub bestuurd wordt.
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden