Verhoging van kaliproductie

K+S verwacht opening Legacy mijn in 2015

30 November 2011 - Redactie Boerenbusiness

Het Duitse chemieconcern K+S gaat 2,4 miljard euro investeren in Canada voor de productie van kali. Hiermee wil het bedrijf de productie van zijn activiteiten in Canada laten uitkomen op 2,86 miljoen ton in 2023. In Duitsland produceert het momenteel grofweg 7,5 miljoen ton.

Eerder dit jaar nam K+S het Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf Potash One over, waarmee het meteen de beschikking kreeg over een aantal aantrekkelijke mijnbouwlicenties, waaronder het Legacy potash project. Daarmee wil K+S de capaciteitsbeperkingen van productielocaties in Duitsland compenseren.

De mijn van het Legacy project moet nog gebouwd worden en gaat naar verwachting pas in 2015 in productie, zo stelt K+S. De jaarlijkse productie komt op basis van de huidige schattingen uit op 2 miljoen ton in 2017 en loopt op langere termijn waarschijnlijk op tot 4 miljoen ton.

Met de aangekondigde investering laat K+S zien dat het vol inzet op de toenemende vraag naar kunstmest en dan met name vanuit opkomende markten. Het project in Canada is een significante stap voorwaarts in de uitbreiding van de potashcapaciteit, aldus K+S zelf.

Het project gaat echter ook meer kosten dan het overgenomen Potash One eerder suggereerde. De extra kosten zijn voornamelijk te wijten aan de noodzaak van betere verwerkingsfaciliteiten. Toch blijft K+S geloven in het project, omdat het een van de meest aantrekkelijke greenfields ter wereld is. Canada wordt gezien als een aantrekkelijk land voor potash, kali, vanwege de kwantiteit van de reserves en de stabiele Westerse democratie. Rusland heeft bijvoorbeeld ook grote potash voorraden, maar deze hebben de aandacht getrokken van de Russische overheid.

K+S heeft eveneens gespreken gevoerd met het Russische Eurochem voor de ontwikkeling van de Verkhnekamsk potash voorraden in het Ural gebergte. Vorig jaar oktober zijn de gesprekken tussen beide partijen echter afgebroken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden