Winst stijgt 50 procent

Agco gaat Fendtfabriek Duitsland uitbreiden

3 Mei 2012 - Redactie Boerenbusiness

Agco Corp heeft over het eerste kwartaal met dank aan een goede vraag naar sterke trekkers de winst zien stijgen met 50 procent. De nettowinst steeg tot 120,2 miljoen dollar of 1,21 dollar per aandeel, waar dit in dezelfde periode een jaar eerder nog 80 miljoen dollar of 0,81 dollar per aandeel was. De omzet steeg met 26 procent tot 2,27 miljard dollar, wat hoger was dan de 2,07 miljard dollar waar analisten gemiddeld op hadden gerekend.

Agco, waar onder meer de merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra onder vallen, zag vooral de verkoop in Noord-Amerika aantrekken. Dit werd gedreven door een aantrekkende vraag naar agrarische grondstoffen. Amerikaanse boeren hebben de grootste hoeveelheid maïs gezaait in 75 jaar vanwege de goede prijzen en zijn daardoor bereid te investeren. De verkoop in Noord-Amerika steeg met 57,6 procent tot 566,5 miljoen. De verkoop in Europa, het Midden Oosten en Afrika, steeg met 23,3 procent tot 1,2 miljard euro.

In het afgelopen kwartaal werden met name trekkers met veel trekkracht verkocht. Daarnaast profiteerde Agco van de overname van GSI Holdings, een maker van silo’s die gebruikt worden voor de opslag van graan. Deze 2 bedrijfstakken hebben hogere marges dan andere activiteiten van Agco.

Mede vanwege de sterke cijfers heeft Agco zijn verwachtingen voor de winst opwaarts bijgesteld met 10 procent. Het bedrijf gaat nu voor heel 2012 uit van een winst per aandeel van 5,50 dollar. Daarnaast is Agco van plan om zijn Fendt fabriek in het Duitse Marktoberdorf uit te breiden en wil het een productiefaciliteit in China bouwen. Agco verwacht dat de verkoop dit jaar modaal gaat toenemen van de niveaus in 2011, waarbij de groei vooral uit Europa komt. De omzet voor dit jaar wordt door Agco geraamd tussen 10,2 en 10,5 miljard dollar.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden