Westland en Rouveen er uit

DOC gaat voor 100% belang in Cheese Partners

18 Juli 2012 - Redactie Boerenbusiness

DOC Kaas maakte vrijdag bekend de aandelen van Rouveen en Westland over te willen gaan nemen in Cheese Partners Holland. Deze stap volgt op de overname van Kraats Kaas in samenwerking met Vergeer Holland.

Per 1 juli ging DOC Kaas samen met Vergeer Holland eigenaar van Kraats Kaas, maar deze overname is nog niet goed en wel een feit of DOC Kaas zet alweer een volgende stap. Deze bestaat uit alleen eigenaar worden van Cheese Partners Holland (CPH). Momenteel bezit DOC 42 procent van de aandelen in het bedrijf.

Nu nog is het bedrijf in eigendom van DOC, Rouveen en Westland. Dat waren tevens de bedrijven die in 1999 verantwoordelijk waren voor de oprichting van het bedrijf dat de distributie van kaas verzorgt. "Wij kopen zowel de aandelen van Rouveen als van Westland over", zegt Jannes Oosterveld, algemeen directeur van DOC Kaas. 

"We willen op deze manier meer grip krijgen op de afzet van de producten", zegt Oosterveld. Toch verandert er na een eventuele overname in eerste instantie niets. "We blijven product afnemen van Rouveen." Het grote voordeel is echter dat "waar mogelijke zaken beter gestroomlijnd kunnen worden en kosten verminderd kunnen worden."   

Voor de overname daadwerkelijk een feit is moet eerst de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) nog haar goedkeuring verlenen. Arthur Schaap, algemeen directeur van CPH, heeft al aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe loopbaan.

Ondertussen worden er niet alleen aan de afzetzijde van de kaas stappen gezet, maar ook in de fabrieken wordt hard gewerkt om de nodige voorbereidingen te treffen voor 2015. "Er wordt geïnvesteerd in de bestaande productielijnen, maar ook zijn er voorbereiding aan de gang voor een tweede productielijn. Die hopen we in 2013 te bestellen en kan in 2015 gaan draaien."    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden