Banner Pharmacaps weg

Vion verkoopt onderdeel voor 197,5 miljoen euro

29 Oktober 2012 - Redactie Boerenbusiness

Vion NV verkoopt haar onderdeel Amerikaanse Banner Pharmacaps voor 197,5 miljoen euro. De nieuwe eigenaar wordt het Canadese Patheon. De deal vloeit voort uit de herziene strategie van Vion, zo maakt het bedrijf maandag bekend.

Partheon Inc., een bedrijf in de dienstverlening aan en fabricage voor de wereldwijde farmaceutische industrie, koopt Banner Pharmacaps voor 255 miljoen Amerikaanse dollars, oftewel 197,5 miljoen euro. Banner Pharmacaps is producent en ontwikkelaar van zachte gelatinecapsules voor de farmaceutische industrie en had een zelfstandige positie binnen Vion.

De verkoop vloeit voort uit de herziene strategie die Vion deze zomer bekend heeft gemaak om flink te reorganiseren en zo de winstgevendheidbvan het bedrijf te verhogen. Hierin staat dat Vion-bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de kernactiviteiten van het bedrijf, worden gedesinvesteerd. "Patheon heeft tal van raakvlakken met het werkterrein van Banner Pharmacaps en biedt de onderneming kansen om door te groeien in de komende jaren. De verkoop van Banner is van strategisch belang voor beide organisaties," zegt Peter Beckers, voorzitter van de Board of Directors van Banner Pharmacaps en lid van de Raad van Bestuur van Vion, in een verklaring.

Volgens Beckers kan Vion zich hierdoor richten op zijn kernactiviteit Food & Ingredients.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden