Vertrouwen in Britse vleessector

Vion vindt koper voor Britse afdeling

13 December 2012 - Redactie Boerenbusiness

Vion heeft, een maand na de bekendmaking dat het de Britse activiteiten afstoot, een koper gevonden voor de varkensvleesactiviteiten. Hiermee zijn de arbeidplaatsen van de circa 4.000 werknemers veiliggesteld.

De koper is de eigen directie van Vion UK onderleiding van Seamus Carr. Het management krijgt bij de deal financiële steun van de Britse investeringsmaatschappij Endless. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

De huidige directeur van Vion UK Carr zet zijn functie in het nieuwe bedrijf voort. Hij zegt ‘erg tevreden te zijn’ dat beide partijen tot een spoedige overeenkomst zijn gekomen. Carr denkt dat dit helpt bij het nastreven van de ambitie om de kwaliteit en de service van de producten te behouden om zo orders van supermarkten veilig te stellen. Dit wil Carr als basis gebruiken om nieuwe kansen in de markt te creëren om zo het bedrijf in de toekomst wellicht uit te bouwen.

Peter Barr, voorzitter van Vion UK, zegt dat de snelheid waarmee de deal is gesloten het vertrouwen onderstreept dat het bestuur heeft in het bedrijf en in de Engelse varkensvleesindustrie.

Verder hoopt Barr dat deze deal een aanmoediging is voor andere partijen om de rund- en lamsvlees-, bacon-, en kippenactiviteiten over te nemen. Deze afdelingen, met ongeveer 8.000 werknemers staan nog in de etalage. Vion heeft de banken Rothschild en Rabobank in de arm genomen om de belangstelling te peilen voor een eventuele verkoop.

Vion kocht vier jaar geleden voor ruim 300 miljoen euro 40 slachterijen en vleesfabrieken met een omzet van 2 miljard euro van Grampian Country Food Group. In november maakte Vion bekend dat de vleesproducent zich volledig wil concentreren op de Nederlandse en Duitse markt vanwege tegenvallende resultaten in binnen- en buitenland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Nieuws Agribusiness

Vion grijpt in en trekt zich deels terug uit Duitsland

Analyse Varkens

Varkensslachters in ons land zien winst verdampen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden