Groeien in speciaalkazen

FrieslandCampina koopt kaasspecialist Zijerveld

7 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness

FrieslandCampina heeft kaasbedrijf Zijerveld uit Bodegraven en het verpakkingsbedrijf Den Hollander Foods in Lochem overgenomen. Hiermee lijft het coöperatief zuivelconcern ruim 400 miljoen euro kaasomzet in. Met deze deal wil FrieslandCampina groeien op de markt voor speciaalkazen.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Met de overname is FrieslandCampina in staat zijn klanten een uitgebreider assortiment kaas te leveren, zo staat in een verklaring van het concern.  Zijerveld heeft een assortiment speciaalkazen zoals Noord-Hollandse kazen en boerenkazen. De kaasspecialist uit Bodegraven heeft circa 300 mensen in dienst en heeft eigen rijpingsopslaglocaties en verpakkings- en distributievestigingen. Zijerveld blijft zelfstandig opereren en behoudt zijn eigen identiteit.

Zijerveld en Den Hollander vallen allebei onder de holding MYWO Food Group, die wordt geleid door drie broers Zijerveld. Het huidige managementteam blijft leiding geven aan het kaasbedrijf. ‘Dankzij de samenwerking met FrieslandCampina Cheese kunnen we ons bedrijfsmodel uitbreiden naar de landen waar FrieslandCampina actief is, de continuïteit van onze kaasleveranties waarborgen en onze activiteiten in Nederland verder versterken’, laat Matthieu Zijerveld, één van de drie broers, weten.

Den Hollander Food, de verpakkingsunit van Zijerveld, is gevestigd in Lochem. De unit beschikt over dertien verpakkingslijnen waarvan drie voor geraspte kaas. Het merendeel van de productie is bestemd voor Europese retailers en andere kaasproducenten. De verpakkingsunit telt bijna 140 medewerkers.

Cees ‘t Hart, CEO van FrieslandCampina, laat in de verklaring weten: ‘Deze investering is in lijn met de route2020-ambitie om uit te groeien tot ‘preferred supplier’ voor klanten in verschillende marktsegmenten. Zijerveld sluit goed aan bij onze bestaande activiteiten in het voorverpakte segment en biedt toegevoegde waarde voor onze klanten, in het bijzonder in het verssegment met speciaalkazen.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden